Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Tuesday, July 5, 2011

Batch 43 : It's Cotton Fiesta! Zara Skirt, Chloe SKirt, Draped Cardi, Maxi Cotton

Posted by chantekdress at 3:01 PM
Salam semua gadis chantek!

Hari ni kami nak update pelbagai dress dan skirt untuk anda.
Seriously, semua sangat chantek!

Ok, biarlah gambar berbicara.. Jom kita tengok apa yang ada.. ^_^

Notes : Belt tak termasuk ye, itu semua hanya cadangan pemakaian.. 


SLEEVELESS PLAIN COTTON MAXI DRESS

What's on model : Sleeveless Plain Cotton Maxi Dress in soft grey color, with 
draped long cardigan in white color.
She wear it with pants because to cover her leg. If u a short, about 155 cm, then it will be nice wear. :)

Maxi plain ni skang tgh in trend. Memang simple dan senang digayakan. Bagi yang free hair tentulah anda boleh gayakan begitu sahaja. Bagi yang bertudung, jangan risau! Hanya sarungkan cardigan atau jacket (kalau ada jacket kulit lebih style!), atau inner baju pun boleh. Kemudian, pakailah shawl atau pashmina untuk lebih bergaya!.

Maxi sleeveless ni saya tgk kat butik-butik di pasaran memang mahal, kalau x ada RM100 ke atas jangan harap lah untuk memilikinya. Tapi, hanya di chantekdress, anda boleh bergaya dengan harga RM49 sahaja! Murahkan? Kain pun kualiti, setanding dengan yang mahal. Jadi apa lagi, jom kita tengok.




Sleeveless Plain Cotton Maxi Dress ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi maxi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 47 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda.



 Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-046
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Soft Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



  Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-047
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Green
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-048
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!

 Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-049
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 SLEEVELESS STIPES COTTON MAXI DRESS

Sleeveless Stripes Cotton Maxi Dress ada 2 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi maxi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 48 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Ini antara contoh gambar girls cantik memakai maxi ni.


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nurul


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nuraina


 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-050
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   Sold Out!

 

 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-051
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


CHLOE A LINE SKIRT

Chloe A Line Skirt ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details : 

Labuh from pinggang : 37 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Materialnya ialah cotton yang sangat sedap. Memang selesa untuk negara cuaca khatulistiwa..


  Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-030
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-031
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-032
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold to Raihana, Reserved to Liza (until 26hb)


Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-033
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold to Norilham, Few piece left!



ZARA TIERED LONG SKIRT

Zara Tiered Long Skirt ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details : 

Labuh from pinggang : 37 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Materialnya ialah cotton yang sangat sedap. Memang selesa untuk negara cuaca khatulistiwa..



Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-034
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold to Haslinda, Nadin, Reserved to Norilham (until 13 julai)



 Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-035
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   Sold Out!


 Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-036
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-037
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!






DRAPED LONG CARDI

Draped Long Cardi ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi cardi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 25 inch - 35 inch
Dada : Fits from 34 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 27 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

 

Code : Draped Long Cardi code CARDI-011
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code : Draped Long Cardi code CARDI-012
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Off White
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 Code : Draped Long Cardi code CARDI-013
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Chocolate
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Draped Long Cardi code CARDI-014
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!

To Order Please Fill in the form.
Thank you :)

6 comments:

Halusinasi on July 5, 2011 at 8:16 PM said...

cantiknya dia pakai macam tu..kalau sy pakai, mesti nmpak pelik^^

chantekdress on July 6, 2011 at 11:25 AM said...

Hye Halusinasi

Hehe belum cuba belum tahu.. (^_^)

Salbiah Zakeri on July 6, 2011 at 4:55 PM said...

Sleeveless Plain Cotton Maxi (black) available x?

chantekdress on July 6, 2011 at 5:01 PM said...

Hye Salbiah Zakeri

Ada lagi.. isi form ye.. :)

c mok on August 17, 2011 at 9:35 PM said...

hai ada lagi ke sleevless plain cotton maxi dress soft grey dengan draped long cardi caler grey ?

~♫♥ PinkStiletto ♥♫~ on September 17, 2011 at 10:29 PM said...

akak, da xde restock lagi ke utk stock nie... i mmg ngah cari.. hmm =(( Chloe A Line Skirt code SKIRT-030

 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress