Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Thursday, November 17, 2011

Batch 56 : Paisley Blouse and Bags

Posted by chantekdress at 11:23 AM 2 comments
Salam semua. Im back to business! Update kali ni ada paisley blouse yang memang chantek dan beberapa jenis bag yang memang tengah intrend! Jom tengok.

SCARLETT OVERSIZE ENVELOPE CLUTCH

Clutch yang amat sesuai dibawa secara santai, seperti nak tengok movie ke, jalan-jalan ke, apa-apa saja. malah didatangkan dengan rantai untuk disandang jika perlukannya. 
Mari tengok contoh-contoh gadis cantik menggayakannya.

Sumber : Lookbook

Sumber : Lookbook


Ukuran untukScarlett Oversize Envelope Clutch ialah : height (17cm) X length (27cm) X width (3cm)

Price for Scarlett Oversize Envelope Clutch  : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 

Code : Scarlett Oversize Envelope Clutch code BAG-016 (Orange) - Sold Out! Thank you :)
Code : Scarlett Oversize Envelope Clutch code BAG-017 (Black) - Available!




Price for Scarlett Oversize Envelope Clutch  : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 

Code : Scarlett Oversize Envelope Clutch code BAG-018 (Red Glam) - Sold Out! Thank you :)
Code : Scarlett Oversize Envelope Clutch code BAG-019 (Soft Cyan) - Sold Out! Thank you :)






OLIVIA HANDBAG



Sumber : Google

Gambar-gambar diatas ialah contoh gadis-gadis memakai sling bag, atau dikenali sebagai Cross Body Bag. Kenapa perlu ada dalam koleksi? Ahaa sebabnya bag ini sangat best dan sesuai dibawa kalau nak pergi shopping dan gaya santai. Nak melancong pon sesuai, dah nak musim cuti ni, jdai dapatkan sementara stock masih ada.

Style with Ashley Paisley Blouse Purple Color



 Code : Olivia Handbag code BAG-020
Price : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Soft PVC
Ukuran : height (19cm) X length (22cm) X width (7cm)
 Status : Available



Code : Olivia Handbag code BAG-021
Price : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Soft PVC
Ukuran : height (19cm) X length (22cm) X width (7cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)


Code : Olivia Handbag code BAG-022
Price : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Beige
Material : Soft PVC
Ukuran : height (19cm) X length (22cm) X width (7cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)


Code : Olivia Handbag code BAG-023
Price : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Brown
Material : Soft PVC
Ukuran : height (19cm) X length (22cm) X width (7cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)




BLAIR HANDBAG

Blair Handbag ialah collection bag yang patut ada! Bermacam macam gaya dan style yang boleh kita lakukan. Disini chantekdress berikan 3 style untuk gayakannya. Mungkin anda lebih kreative boleh gayakan lebih dari itu. 

Pemegang bag ini unik, dan memang sedap pakai. Harga yang chantekdress tawarkan pun amat berpatutan. Sekali tengok macam Topshop punya hobo bag pun ada. Tapi tentulah mahal harganya. Apa pun jom kita tengok!






Code : Blair Handbag code BAG-024
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Beige
Material : Soft PVC
Ukuran : height (23cm) X length (30cm) X width (11cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)



Code : Blair Handbag code BAG-025
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Soft PVC
Ukuran : height (23cm) X length (30cm) X width (11cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)


Code : Blair Handbag code BAG-026

Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Strawberry (Pink sebenarnya, tapi cantik!)
Material : Soft PVC
Ukuran : height (23cm) X length (30cm) X width (11cm)
 Status : Reserved to Zakiah (14 Jan), Still Available
 

Code : Blair Handbag code BAG-027
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Baby Blue
Material : Soft PVC
Ukuran : height (23cm) X length (30cm) X width (11cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)


Code : Blair Handbag code BAG-028
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Brown
Material : Soft PVC
Ukuran : height (23cm) X length (30cm) X width (11cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)


FIONA SQUARE HANDBAG

Fiona Square Handbag! Ini lagi satu bag yang terlalu banyak kegunaan.. Especially untuk ke kuliah sebabnya mmg muat letak kertas A4 dalam ni. Bagi penggemar koleksi vintage, beg ini sangat sesuai dengan anda. Kualiti beg cantik, ada tali yang boleh dipanjang dan dipendekkan mengikut kesesuaian.
Dibawah ialah gambar-gambar gadis cantik menggayakan square bag (inspiration)

Sumber : Lookbook

Sumber : Lookbook




Code : Fiona Square Handbag code BAG-029
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Beige
Material : PVC
Ukuran : height (24cm) X length (34cm) X width (8cm)
 Status : Available


Code : Fiona Square Handbag code BAG-030
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Blue
Material : PVC
Ukuran : height (24cm) X length (34cm) X width (8cm)
 Status : Sold Out! Thank you :)


Code : Fiona Square Handbag code BAG-031
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Strawberry
Material : PVC
Ukuran : height (24cm) X length (34cm) X width (8cm)
 Status : Available





ASHLEY PAISLEY BLOUSE
All Sold Out! Thank you :)

Blouse ni ala-ala BF Shirt. Lengan boleh dilipat dan diturunkan. Corak paisleynya memang memukau mata dan sesuai untuk dipakai ke mana mana saja. Dibawah ialah contoh gambar gadis memakai blouse bercorak paisley. Cantikkan?


Sumber : Lookbook

Sumber : Lookbook


Limited ni! Not restockable

Details untuk Ashley Paisley Blouse:

Bahu : 16 inch
Labuh :34 inch
Dada : Fits from 36 inch until 40 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 36 inch until 42 inch
Size : Free size and fit from M to smaller XL only


 Code : Ashley Paisley Blouse code TOPS-038
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Pink
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out! Thank you :)


 Code : Ashley Paisley Blouse code TOPS-039
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out! Thank you :)


 Code : Ashley Paisley Blouse code TOPS-040
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out! Thank you :)

 Code : Ashley Paisley Blouse code TOPS-041
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out! Thank you :)


 Code : Ashley Paisley Blouse code TOPS-042
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out! Thank you :)

Tuesday, November 15, 2011

Next Update!

Posted by chantekdress at 2:01 AM 0 comments
Next Update!

When : Today! (15 Nov 2011)
Time : 8 am
Venue : Chantek dress blog.
Hint : Paisley, clutch and bags!



Tuesday, October 25, 2011

Batch 55 : Adele Maxi Leopard Style!

Posted by chantekdress at 9:12 AM 3 comments
ADELE VERSION 3 MAXI DRESS LEOPARD PRINT

*Notes : Adele Version 3 99% sama dengan yang Adele Maxi Dress Plain version 1, bezanya, yang kali niercorak leopard! Sangat cantik di luar. Dari segi warna, kualiti, harga,saiz, semua sama :) 


Maxi plain ni skang tgh in trend. Memang simple dan senang digayakan. Bagi yang free hair tentulah anda boleh gayakan begitu sahaja. Bagi yang bertudung, jangan risau! Hanya sarungkan cardigan atau jacket (kalau ada jacket kulit lebih style!), atau inner baju pun boleh. Nak buat skirt pun bolehhhhhh!! Caranya, sarungkan kemeja kegemaran kamu! Kemudian, pakailah shawl atau pashmina untuk lebih bergaya!.

Maxi sleeveless ni saya tgk kat butik-butik di pasaran, seperti Zara, Topshop dan Padini memang mahal, kalau x ada RM100 ke atas jangan harap lah untuk memilikinya. Tapi, hanya di chantekdress, anda boleh bergaya dengan harga RM55 sahaja! Murahkan?
Dan yang best lagi, chantekdress bermurah hati nak bagi free belt percuma untuk sesiapa yang beli Maxi ni.

RM55, boleh dapat maxi dress, belt percuma dan pos pon percuma (termasuk Sabah Sarawak!). 
Eh nak dapat kat mana harga tu.. Tentulah di chantekdress!!

notes : belt limited, sapa cepat dia dapat!!

Kain pun kualiti, setanding dengan yang mahal. Jadi apa lagi, jom kita tengok.

Details untuk Adele V3 Maxi Dress Leopard Print:

Bahu : 14 inch
Labuh :51 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 36 inch
Size : Free size and fit from S to M only

Gambar di bawah ialah contoh yuna dan beberapa gambar gadis2 cantik yang pakai maxi dress plain. Inspired ni.. ;) 


Notes : Semua gambar contoh ini diambil dari google. Dibawah setiap gambar, saya letakkan link asal saya ambil gambar ini.
Sumber saya ambil dari : Lookbook



Sumber saya ambil dari : Lookbook


Sumber saya ambil dari : Lookbook


Sumber saya ambil dari : Lookbook



Sumber saya ambil dari : Lookbook

 Ok jom tengok maxi dress leopard dari chantekdress




 Code :Adele Version 3 Maxi Dress Leopard Print code DRESS-076
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Gold (Sangat cantik kat luar!)
Material : Cotton Lycra!
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : ALL SOLD OUT!

 

 Code :Adele Version 3 Maxi Dress Leopard Print code DRESS-077
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Grey (Sangat cantik kat luar!)
Material : Cotton Lycra!
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : ALL SOLD OUT!




CELINE FLOWER MAXI SKIRT

Trust me, skirt ni sangat cantik dengan corak bunga-bunga kecil, material kain chiffon biasa, dan ada lining lycra di dalam. memang sangat sweet dan sangat sesuai untuk dipakai bila-bila masa.


Ini ialah random picture yang saya ambil from internet 


Sumber : Lookbook


Sumber : Lookbook



Sumber : Lookbook

Sumber : Lookbook


Ok jom tengok flower maxi dress!

Pic credit to : Juliana Modish




 Code :Celine Vintage Flower Maxi Skirt code SKIRT-049
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color :Brown
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di bawah..
 Status :
Size A : Sold out!
Size B : Sold out!

Skirt ni ada 2 saiz.
Size A (Free size and fit from S to L only)

Labuh : 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to L only

Size B (Free size and fit from L to XL only)

Labuh : 38 inch
Pinggang : Fits from 30 inch until 34 inch
Pinggul : Fits from 38 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from XL only






CLAIRE LONG SLEEVE DRESS

Dress or tops lengan panjang, bagi mereka yang gemarkan gaya simple!

Also, we have gud news! 

Free belt sementara stock masih ada.. dan siapa cepat dia dapat (Belt hitam ya)

Details untuk dress claire:

Bahu : 15 inch
Labuh :30 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to M only

Sangat sesuai digayakan bersama jeans or slack. 

 on model.. :)


 lets check it! 





 Code :Claire Long Sleeve Dress code TOPS-034
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Available





 Code :Claire Long Sleeve Dress code TOPS-036
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Sand Brown
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : ALL SOLD OUT!










Email : chantekdress@gmail.com






 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress