Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Tuesday, March 26, 2013

Batch 117 : Pandora Skirt and Clara Leopard Skirt

Posted by chantekdress at 10:00 AM 0 comments
Salam semua! Update kali ini kami keluarkan 2 jenis skirt.
Satu jenis, seperti yang diketahui ramai lah.
Pandora Skirt..

Yang kedua, terbaru dari kami ialah Clara Leopard Print Skirt!
Mempunyai ukuran, bentuk yang sama seperti Pandora Long Flaired Skirt, bezanya ianya bercorak!

Kedua dua skirt ini wajib ada dalam almari sebagai pelengkap gaya. Terus terang cakap, sangat sangat rugi kalau tak memilikinya satu sebab ia antara skirt yang paling best dan paling sedap pernah saya jumpa.

Lagi best, ia boleh muat dari dalam semua saiz, mahupun XXL!! Cubalah!

 CLARA LEOPARD PRINT SKIRT


Bagi yang gemarkan gaya berani dan berlainan, ayuh cuba! Rugi tak dapatkan satu.
Muat sampai XXL

*Boleh pakai dengan peplum dress.. Cantik tau!* 

UKURAN UNTUK CLARA LEOPARD PRINT SKIRT

Labuh dari pinggang : 39 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 32 inch until 46 inch
Size : Free size, tapi boleh muat sampailah XXL!!






Code : Clara Leopard Print Skirt SKIRT-064
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Bronze
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

Code : Clara Leopard Print Skirt SKIRT-065
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Brown
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

Code : Clara Leopard Print Skirt SKIRT-066
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Grey
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!




PANDORA LONG FLARED SKIRT

Kali ni kami bawakan Pandora Long Flared Skirt. Kenapa Flair? Sebab kan bila kita pakai, dan berjalan, skirt tu sangat meliuk lentuk dan flowy.. Serius pertama kali terpandang, dan jatuh cinta!

Jom.. Rugi sangat2 kalau tak beli. Boleh match dengan any dress yang u olls suka.



UKURAN UNTUK PANDORA LONG FLARED SKIRT

Labuh dari pinggang : 39 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 32 inch until 46 inch
Size : Free size, tapi boleh muat sampailah XXL!!
Kali ini ada pastel colors dan basic colors. Lawa lawa lah.. Must have items!!
Boleh padankan dengan dress-dress yang kami offer untuk sale DISINI

Tonton video untuk lihat skirt yang cantik ni..




 



Code : Pandora Long Flair Skirt SKIRT-067
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Lilac
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!





Code : Pandora Long Flair Skirt SKIRT-068
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Orchid
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Code : Pandora Long Flair Skirt SKIRT-069
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Soft Peach
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!





Code : Pandora Long Flair Skirt SKIRT-060
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Black
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

Code : Pandora Long Flair Skirt SKIRT-070
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Dark Green
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Code : Pandora Long Flair Skirt SKIRT-071
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Dark Brown
Material : Soft Lycra (Superb material!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

Thursday, March 21, 2013

Batch 116 : Chantekdress Anniversary Special SALE!

Posted by chantekdress at 12:00 AM 0 comments

 
LUNA PEPLUM BLOUSE



UKURAN UNTUK LUNA PEPLUM BLOUSE
Labuh dari bahu (DEPAN)  : 34 inch
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only

Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

Kami juga sediakan video. Lihat video ok! :)







 Model is wearing Luna Peplum Dress code TOPS-0126 (Purple) and Pandora Skirt code SKIRT-057 (Pink)


  Model is wearing Luna Peplum Dress code TOPS-0121 (Pink) and Pandora Skirt code SKIRT-060 (Black)

Our collection!

  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0124
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM50 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)  
Color : Mustard
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : 1 More Available!


 Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0121
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM50 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)  
Color :Pink
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!





  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0123
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM50 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)  
Color : Blue
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Available!





  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0125
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM50 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)  
Color : Turquoise
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!





 Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0127
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM50 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)  
Color : Grey
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!









TARA PEPLUM BLOUSE V2


Make sure, sebelum order, anda lihat ukuran ini. Supaya anda lebih selesa menggayakannya.


UKURAN UNTUK TARA PEPLUM BLOUSE
Labuh dari bahu  :25 inch
Bahu : Fits from 14 inch
Ukur lilit Dada : Fits from 32 inch until 35 inch
Pinggang : Fits from 22 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to M only

Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)


Oh ya.Ada settern gambar ada ribbon. Dont worry, itu hanya ribbon biasa dan akan diberi pada semua yang membeli peplum blouse ni.

Juga, disertakan video, untuk melihat kecantikkan Peplum dan Skirt










Code : Tara V2 Peplum Blouse TOPS-0114
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)
Color : Sky Blue
Material : Thick Blended Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Code : Tara V2 Peplum Blouse TOPS-0117
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)
Color : Dark Cobalt Blue
Material : Thick Blended Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



TARA PEPLUM BLOUSE V1


Tara Peplum Blouse ini hanya sesuai untuk gadis yang bertubuh kecil sahaja. (petite)
Cantik dipakai dengan skirt atau palazzo

Kalau nak skirt, boleh scroll bawah lagi. Match with Pandora Long Flair Skirt. Cantik tauuu!!

UKURAN UNTUK TARA PEPLUM BLOUSE
Labuh dari bahu  :22 inch
Bahu : Fits from 13 inch
Ukur lilit Dada : Fits from 32 inch until 33 inch
Pinggang : Fits from 22 inch until 25 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 36 inch
Size : Free size and fit from XS to S only

Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)






Code : Tara Peplum Blouse TOPS-100
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)
Color : Red
Material : Thick Blended Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



SHEA CHIFFON RUFFLE BLOUSE





UKURAN UNTUK SHEA CHIFFON RUFFLE BLOUSE
Labuh dari bahu : 30 inch atau 77 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only




Ok jom tengok warna apa yang ada!


Name : Shea Chiffon Ruffle Blouse
Code : DRESS-0126
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)
Color : Black
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!




Name : Shea Chiffon Ruffle Blouse
Code : DRESS-0127
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)
Color : Orange
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Available!




Name : Shea Chiffon Ruffle Blouse
Code : DRESS-0128
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)
Color : White
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!




Name : Shea Chiffon Ruffle Blouse
Code : DRESS-0129
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)  Color : Cream
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Available!



Name : Shea Chiffon Ruffle Blouse
Code : DRESS-0131
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
SALE Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Mustard
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



 



Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637






Thursday, March 14, 2013

Chantek Dress SALE! Tomorrow!

Posted by chantekdress at 11:30 PM 0 comments

Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!

Posted by chantekdress at 12:00 AM 76 comments




Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah. Kami ada berita gembira nak beritahu. Kami akan buat special GIVEAWAY!
Giveaway ni dibuat sempena 3 tahun usia chantekdress, pada 15 March 2013 ini.

Kami akan buat giveaway 

Ok jom tengok 

Syarat syarat penyertaan.

1. Like facebook chantekdress (LINK FB CHANTEKDRESS)
2. Peserta hanya boleh menyertai salah satu sahaja, samaada melalui Facebook, atau melalui blog.


Bagaimana nak menyertainya?

Kategori Blog

1. Mula - mula, letak banner chantekdress di blog masing-masing. Make sure ada link ke blog chantekdress ya.
2. Buat satu entry bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!"
3. Dalam entry tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, hantarkan link blog (link entry GA) anda melalui email, chantekdress@gmail.com atau boleh comment pada link ini. Tetapi saya nasihatkan anda email sebab saya nak tahu butir-butir peribadi seperti nama dan phone number.  Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.



Kategori Facebook

1. Post satu status bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!", disertakan dengan gambar dan link blog chantekdress (http://chantekdress.blogspot.com/)
2. Dalam status tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, copy atau printscreen status yang anda buat, dan hantarkan gambar print screen melalui email, chantekdress@gmail.com  . Sila sertakan butir peribadi anda. Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.

Berikut ialah contoh print screen yang kami mahukan



Hadiah - Hadiah


Ok, kami akan berikan hadiah mengikut kategori. 

Hadiah untuk kategori blog

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, satu hadiah misteri
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM85 dan fashion belt
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM60 dan fashion belt
4. Tempat keempat - Dress bernilai RM50
5. Tempat kelima - Fashion belt dan keychain


Hadiah untuk kategori facebook

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85 and fashion belt
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM60
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM50
4. Tempat keempat - Fashion belt dan keychain
5. Tempat kelima - Fashion belt


Tahukah anda, kenapa untuk kategori facebook, hadiahnya agak berbeza dengan kategori blog? 
Sebabnya, tidak semua orang boleh lihat status yang anda postkan.. Jadi, hadiah pun limited la.. hehe.

Hadiah mungkin akan ditambah dan diupdate dari masa ke semasa.



Bagaimana pemenang dipilih??


1. Pemenang dipilih berdasarkan entry yang menarik dan cabutan bertuah, juga top referring URL! 



Senangkan nak join GA ni?? Apa lagi, jom lah join!! :)


Bila start GA dan tamat GA??


Tarikh mula pada 11 March 2013 dan akan berakhir pada 1 April 2013..

Cepat- cepat siapa nak hadiah cepat hantar sekarang...








Wednesday, March 13, 2013

Batch 115 : Luna Peplum Blouse

Posted by chantekdress at 10:00 AM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)

LUNA PEPLUM BLOUSE

Salam semua! Update kali ni kami bawakan Luna Peplum Blouse! Peplum ni sangat cantik dan sopan untuk digayakan. Sesuai dugayakan bersama skirt, mahupun palazzo. Malah jeans juga boleh

Oh ya, kami berikan belt percuma kepada sesiapa yang membeli Luna Peplum Blouse.
Belt ini juga senang digayakan, mengikut keselesaan

UKURAN UNTUK LUNA PEPLUM BLOUSE
Labuh dari bahu (DEPAN)  : 34 inch

Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only

Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

Kami juga sediakan video. Lihat video ok! :)







 Model is wearing Luna Peplum Dress code TOPS-0126 (Purple) and Pandora Skirt code SKIRT-057 (Pink)


 Model is wearing Luna Peplum Dress code TOPS-0120 (Black) and Alexis Palazzo Wide Leg Pants code PANTS-014 (Red)


  Model is wearing Luna Peplum Dress code TOPS-0121 (Pink) and Pandora Skirt code SKIRT-060 (Black)

Our collection!
  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0120
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)  

Color : Black
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold out!

 Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0121
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0122
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Purple Ribena
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0123
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Blue
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0124
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Mustard
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0125
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Turquoise
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


  Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0126
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Purple
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



 Code : Luna Peplum Blouse TOPS-0127
Price : RM65 (Free Belt and Poslaju within Malaysia)   
Color : Grey
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress