Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Tuesday, August 28, 2012

Batch 92 : Available Items! Layla Long Sleeve and Alexis Palazzo Wide Leg Pants

Posted by chantekdress at 1:14 AM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)


LAYLA LONG SLEEVE DRESS VERSION 2

Salam semua! Update kali ni sangat menarik tau. Trust me this dress is sooo awesome and gorgeous! Dress ini sangat sesuai digayakan bila bila masa. Sangat sangat sesuai untuk dipakai ke office, and if u all ada dinner, pun boleh cuba gayakan. Dan yang paling best, boleh jadi baju kurung ekspress bila dipakai dengan skirt. Sangat sopan kan?

Materialnya, soft cotton, boleh streach able. 

Perhatian, gambar model ini untuk Layla Long Sleeve Version 1. Bezanya dgn yang version 2, hanya panjangnya sahaja.


Perhatian, gambar model ini untuk Layla Long Sleeve Version 1. Bezanya dgn yang version 2, hanya panjangnya sahaja.


UKURAN UNTUK NAILA LONG SLEEVE MAXI VERSION 2
Labuh dari bahu (depan)  :30 inch atau 138 cm
Labuh dari bahu (tepi)  :36 inch atau 138 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 16 inch
Dada : Fits from 32 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 32 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 46 inch





Berikut ialah contoh padanan warna Layla Long Sleeve Dress Version 2 bersama Palazzo.
Dress ini juga sesuai digayakan bersama skirt, mahupun jeans..
Ikut kretiviti anda ok?







 Code : Layla Long Sleeve Dress V2 code DRESS-0169
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Code : Layla Long Sleeve Dress V2 code DRESS-0174
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Purple
Material : Cotton Sedap
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!





 RESTOCK!
ALEXIS PALAZZO WIDE LEG PANTS




 credit to : elle



 credit to : asos






UKURAN UNTUK ALEXIS PALAZZO WIDE LEG PANTS
Labuh dari pinggang :39 inch atau 99 cm
Pinggang : Fits from 24 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 46 inch
Size : Free size and fit from S to XL!!
Suitable Height : A person who not more than 162 cm

Also suitable to pregnant woman! :)



 Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-010
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Royal Blue
Material : Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!
  Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-011
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Black
Material : Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-012
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Purple
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



 Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-015
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Grey
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!









Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637





Monday, August 27, 2012

Batch 91 : Adele Maxi Plain with Cardigan

Posted by chantekdress at 11:05 PM 2 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)

ADELE PLAIN MAXI WITH CARDIGAN
Salam semua! Adele maxi is back!! Tetapi kali ni sungguhlah special.
Haa tau kenapa? sebab kalini ia didatangkan dengan cardigan. Maknanya, one set. Sangat lah mudahhhhhhhhhh! Sebabnya anda tak perlu dah nak fikir, kena pakai jaket apa, baju apa nak cover lengan. 
Warna warna yang sangat matching dan terkini, seriusly, anda akan nampak sangat lain dari lain. Cubalah! Tentu orang sekeliling dengki bila tengok kamu semua mengenakan Adele Maxi Plain With Cardigan. 

Ok now, mari kita tengok kalau harga yang dijual satu persatu

Adele Maxi Plain : RM50
Long Cardigan : RM50
*notes : Adele Maxi Plain tu sama macam Adele Maxi Version 4 yang pernah kami keluarkan dulu

Total kalau beli Maxi dan Cardigan = RM100

TETAPIIIIIIIII!!!

Untuk Adele Maxi With Cardigan ni, kami jual satu set! Maknanya, anda tak oleh tukar warna cardi dan warna maxi. Kami dah buat matching khas untuk customer chantekdress..

Dengan beli satu set, harga yang anda dapat ialah : RM85 sahaja! Tengokk.. Jimat RM15!!
Ohhh..Dapat free poslaju lagii... Seluruh Malaysia tuu..

Dan lagi satu yang bestnya, anda juga boleh jadikan Adele Maxi With Cardigan ni sebagai baju raya anda... Woww! Memang confirm cantik! Cukup lengkap, sopan, menutup aurat, bergaya..

Oh ya! Maxi dan Cardi ni, bukan melekat ya.. maknanya anda boleh tukar2 pakai dengan baju yang anda ada! Best kan?

Jadi jom tengok padanan Adele Maxi With Cardigan..









Mari tengok ukuran ya..

Ok, siapa nak cantik macam gadis gadis di atas ni, apa lagi jom tengok maxi plain from chantekdress!

UKURAN UNTUK MAXI PLAIN
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm

UKURAN UNTUK CARDIGAN
Labuh dari bahu (depan)  : 47 inch atau 120 cm
Labuh dari bahu (belakang)  : 40 inch atau 102 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch
Size : Free size and fit from S to smaller XL only


Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

*NEW COLOUR*
Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0175
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Grey
Cardigan Color : Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0132
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Purple Ribena
Cardigan Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0134
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Cardigan Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0135
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Cardigan Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0136
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Mustard
Cardigan Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0138
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Pink
Cardigan Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0139
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Pink
Cardigan Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0141
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Burnt Orange
Cardigan Color : Brown
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0142
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Dark Khakis
Cardigan Color : Brown
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0143
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Dark Khakis
Cardigan Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!





 


Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637


Sunday, August 5, 2012

Batch 89 Restock! Naila Long Sleeve Maxi

Posted by chantekdress at 9:31 PM 4 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)


Salam semua!
Baiklah, update kali ni kami bawakan dress yang sangat sangat sesuai untuk dipakai pada bila bila masa.
Tambahan pula, puasa dan raya bakal menjelma. Tak salah rasanya kita pratikkan gaya sopan dan anggun ni.


RESTOCK! NAILA LONG SLEEVE MAXI

Terus terang, kali pertama melihat maxi ni, hati ini jatuh cinta. Designnya yang bertingkat, dan sangat flowy bila berjalan. Sesuai untuk mereka yang bersaiz besar juga. Cuba fikirkan, kalau kita beli maxi tanpa lengan mesti kena ada cardigan atau jacket untuk menutup bahagian lengan. Mari, saya tunjukkan anggaran kos.

Maxi tanpa lengan : Anggaran RM55
Jacket atau Long Cardigan : RM60


Total kalau beli Maxi dan Cardigan = RM115

TETAPIIIIIIIII!!!

Kalau beli Naila Long Sleeve Maxi,

hanya RM85 sahaja! Tengokk.. Jimat RM30!!
Ohhh..Dapat free poslaju lagii... Seluruh Malaysia tuu..

Dan lagi satu yang bestnya, anda juga boleh jadikan Naila Maxi ni sebagai baju raya anda... Woww! Memang confirm cantik! Cukup lengkap, sopan, menutup aurat, bergaya..


UKURAN UNTUK NAILA LONG SLEEVE MAXI
Labuh dari bahu  :54 inch atau 138 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 40 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 32 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from a person in S to XL only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)





Model is wearing Naila Long Sleeve Maxi DRESS-0149, with Braided Belt code BELT-017





Code : Naila Long Sleeve Maxi DRESS-0149
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!




*NEW COLOR! *  

Code : Naila Long Sleeve Maxi DRESS-0167
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!

*NEW COLOR! *
 Code : Naila Long Sleeve Maxi DRESS-0168
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!



BRAIDED BELT

Braided belt! Aksesori yang paling digemari oleh sesiapa. Bila memakainya pasti akan memberi satu kelainan pada pemakai. Belt ni ada pelbagai jenis. Memang cantik dari luar tauu...  Jom tengok jommm..

NOTES : Berita baik! Untuk pembelian mana2 belt BERSAMA dengan mana2 dress dari kami, anda layak mendapat potongan harga RM5!


 Code : Braided Belt code BELT-016
Price : RM15 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Dark Brown
Material : PVC
Ukuran : Maximum 35 inch
 Status : Sold Out!

 Code : Braided Belt code BELT-017
Price : RM10 (Free Poslaju within Malaysia)    
Color : Dark Brown
Material : PVC + Cotton
Ukuran : Maximum 35 inch
Status : Sold Out!




 



Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637

Wednesday, August 1, 2012

Batch 88 : Ramadhan Special! Eva Maxi With Striped Batwing Tops

Posted by chantekdress at 11:25 PM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)


EVA MAXI WITH STRIPED BATWING TOPS


Salam semua! Selamat berpuasa semua.. Semoga sentiasa sihat dan ceria ya.

Ok, hari ni chantekdress update a very special maxi. Kenapa ianya special?
Sebab, maxi kali ni dijahit terus bersama Striped Batwing Tops. Senang kan? Tak perlu fikir dah lepas ni nak cover badan macam mana. 

Dan lagi satu, Kami labuhkan bahagian belakang striped tops. Yang bestnya dapat cover punggung tauuuu..
Percayalah, kualiti kain memang superb!

Harga yang kami tawarkan ialah RM85.

Woww! Sebenarnya sangat murah dah sebab ianya 2 helai baju sebenarnya.
Satu, maxi, dan lagi satu striped tops.
Bayangkan,

Sehelai Maxi : RM50
Batwing Tops : RM60

Total ialah RM110, tapi untuk Eva Maxi with Batwing Striped Tops ni hanya RM85! Jimat RM25 kan?

 Juga, sesuai digayakan di bulan Ramadhan. Untuk Raya, juga sesuai!

Jom, tengok maxi ni


UKURAN UNTUK MAXI PLAIN
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 40 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller XL only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm

UKURAN UNTUK STRIPED BATWING TOPS
Labuh dari bahu (depan)  : Akan diberi nanti
Labuh dari bahu (belakang)  : Akan diberi nanti
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch
Size : Free size and fit from S to smaller XL only

 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)




 Bahagian belakang yang labuh! Menutup bahagian punggung.





Code : Eva Maxi with Striped Batwing Tops DRESS-0160
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Grey
Striped Tops Color : Turquoise and Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Code : Eva Maxi with Striped Batwing Tops DRESS-0161
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Striped Tops Color : Orange and Light Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Code : Eva Maxi with Striped Batwing Tops DRESS-0162
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Striped Tops Color : Pink and Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!



Code : Eva Maxi with Striped Batwing Tops DRESS-0163
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Grey
Striped Tops Color : Black and Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!




Code : Eva Maxi with Striped Batwing Tops DRESS-0164
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Grey
Striped Tops Color : Purple and Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!




Code : Eva Maxi with Striped Batwing Tops DRESS-0165
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Striped Tops Color : Red and Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!




 



Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637

 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress