Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Wednesday, June 20, 2012

Batch 83 : Restock Adele Maxi Leopard Print!

Posted by chantekdress at 10:00 AM 0 comments

ADELE VERSION 5 MAXI DRESS LEOPARD PRINT

Notes : Semua gambar contoh ini diambil dari google. Dibawah setiap gambar, saya letakkan link asal saya ambil gambar ini.

 Sumber saya ambil dari : Blog
Sumber saya ambil dari : Lookbook



Sumber saya ambil dari : Lookbook


Sumber saya ambil dari : Lookbook


Sumber saya ambil dari : Lookbook



Sumber saya ambil dari : Lookbook

 Ok jom tengok maxi dress leopard dari chantekdress

UKURAN UNTUK ADELE VERSION 5 MAXI DRESS LEOPARD PRINT
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)


Wear with Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-086.





Code : Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-085
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Gold
Material : Lycra Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Available!

Code : Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-086
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Gold
Material : Lycra Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!





DIANDRA CARDI BLOUSE 2 IN 1

Kenapa 2 in 1? Macam air kopi pulak! Haaa jangan tak tahu, sebenarnya, blouse ni ada dua cara untuk pakai. Pertama, cara pakai nampak ala-ala pakai cardigan! Kedua pulak, naikkan leihan kain itu dan letak dibelakan, jadilah batwing blouse yang cantik! Lebih cantik lagi kalau pakai belt, perghhh memang menarik perhtian ramai lah nanti! Blouse ini ada 5 warna, harga RM50 (Free poslaju seluruh Malaysia!), wowww cukup murah tuu.. Tak perlu berbelanja untuk tiket parking, tol dan minyak, blouse ini akan sampai di depan rumah anda ;)

UKURAN UNTUK DIANDRA CARDI BLOUSE 2 IN 1

Labuh :29.5 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only




 
Ok, kalau anda berminat nak mendapatkan bag yang digayakan, boleh klik




Code : Diandra Cardi Blouse 2 in 1 code TOPS-049
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Camel
Material : Cotton Sedap!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!






Perlukan Jacket?? We have!!


BELLA BLAZER WITH BEADS

UKURAN UNTUK BELLA BLAZER WITH BEADS
Labuh dari bahu (belakang)  :19 inch atau 49 cm
Labuh dari bahu (depan) :23inch atau 59 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 14 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size!! Boleh muat orang bertubuh S hingga M!!!
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

 
 Name : Bella Blazer With Beads code CARDI-029
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Thick cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Available!






 


Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637

Saturday, June 16, 2012

Batch 82 : Restock! Special Adele Maxi with Cardigan

Posted by chantekdress at 9:00 PM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)

ADELE PLAIN MAXI WITH CARDIGAN
Salam semua! Adele maxi is back!! Tetapi kali ni sungguhlah special.
Haa tau kenapa? sebab kalini ia didatangkan dengan cardigan. Maknanya, one set. Sangat lah mudahhhhhhhhhh! Sebabnya anda tak perlu dah nak fikir, kena pakai jaket apa, baju apa nak cover lengan. 
Warna warna yang sangat matching dan terkini, seriusly, anda akan nampak sangat lain dari lain. Cubalah! Tentu orang sekeliling dengki bila tengok kamu semua mengenakan Adele Maxi Plain With Cardigan. 

Ok now, mari kita tengok kalau harga yang dijual satu persatu

Adele Maxi Plain : RM50
Long Cardigan : RM50
*notes : Adele Maxi Plain tu sama macam Adele Maxi Version 4 yang pernah kami keluarkan dulu

Total kalau beli Maxi dan Cardigan = RM100

TETAPIIIIIIIII!!!

Untuk Adele Maxi With Cardigan ni, kami jual satu set! Maknanya, anda tak oleh tukar warna cardi dan warna maxi. Kami dah buat matching khas untuk customer chantekdress..

Dengan beli satu set, harga yang anda dapat ialah : RM85 sahaja! Tengokk.. Jimat RM15!!
Ohhh..Dapat free poslaju lagii... Seluruh Malaysia tuu..

Dan lagi satu yang bestnya, anda juga boleh jadikan Adele Maxi With Cardigan ni sebagai baju raya anda... Woww! Memang confirm cantik! Cukup lengkap, sopan, menutup aurat, bergaya..

Oh ya! Maxi dan Cardi ni, bukan melekat ya.. maknanya anda boleh tukar2 pakai dengan baju yang anda ada! Best kan?

Jadi jom tengok padanan Adele Maxi With Cardigan..









Mari tengok ukuran ya..

Ok, siapa nak cantik macam gadis gadis di atas ni, apa lagi jom tengok maxi plain from chantekdress!

UKURAN UNTUK MAXI PLAIN
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm

UKURAN UNTUK CARDIGAN
Labuh dari bahu (depan)  : 47 inch atau 120 cm
Labuh dari bahu (belakang)  : 40 inch atau 102 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch
Size : Free size and fit from S to smaller XL only

 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0132
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Purple Ribena
Cardigan Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!

Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0134
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Cardigan Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!


Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0135
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Black
Cardigan Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!

Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0136
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Mustard
Cardigan Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0138
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Pink
Cardigan Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!


Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0139
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Pink
Cardigan Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0141
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Burnt Orange
Cardigan Color : Brown
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0142
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Dark Khakis
Cardigan Color : Brown
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!



Name : Adele Maxi Plain with Cardigan
Code : DRESS-0143
Price : RM85 (Free Poslaju within Malaysia)    
Maxi Color : Dark Khakis
Cardigan Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All sold out!





 


Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637


Tuesday, June 12, 2012

Batch 81 : Audra Plain Pleated Maxi Dress

Posted by chantekdress at 8:53 PM 1 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)

AUDRA PLAIN PLEATED MAXI DRESS

Salam semua! Our new collection today is Audra Plain Pleated Maxi Dress!
Why pleated? Ok cuba tengok betul betul from pinggang ke bawah, kainya ada banyak lipatan kecil, cantik sangat! Ada getah di pinggang memberi ilusi langsing pada si pemakai. 

Material, a very good quality cotton. 
Suitable wear with jacket or cardigan.

Harga : RM55,u get free deliver seluruh Malaysia, termasuk Sabah, Sarawak dan Labuan!!


Left : Model is wearing Audra Plain Pleated Maxi Dress Black color with Bella Blazer White color
Right : Model is wearing Audra Plain Pleated Maxi Dress Orange color with Astrid Cotton Leather Jacket Black color


UKURAN UNTUK AUDRA PLAIN PLEATED MAXI DRESS
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

 Jom, ada 5 warna semuanya!

 Code : Audra Plain Pleated Maxi Dress DRESS-0144
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

Code : Audra Plain Pleated Maxi Dress DRESS-0145
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


 Code : Audra Plain Pleated Maxi Dress DRESS-0146
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


 Code : Audra Plain Pleated Maxi Dress DRESS-0147
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Fully Booked!


Code : Audra Plain Pleated Maxi Dress DRESS-0148
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!




Perlukan Jacket?? We have!!


BELLA BLAZER WITH BEADS

UKURAN UNTUK BELLA BLAZER WITH BEADS
Labuh dari bahu (belakang)  :19 inch atau 49 cm
Labuh dari bahu (depan) :23inch atau 59 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 14 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size!! Boleh muat orang bertubuh S hingga M!!!
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

 
 Name : Bella Blazer With Beads code CARDI-029
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Thick cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!




ASTRID COTTON DRAPED LEATHER JACKET

Satu kelainan sekiranya anda ada sehelai jacket kulit! Apa yang best tentang Astrid Cotton Draped Leather Jacket ni, ianya bukan dibuat dengan 100% leather, (actually bukanlah leather, but more to PU Leather/PVC Lembut). Ia ada sentuhan kain cotton yang dijahit dibahagian depan, membuatkan ianya jatuh dan beralun. 
Memang cantik tau! Lain dari lain. Must try!!

UKURAN UNTUK ASTRID COTTON DRAPED LEATHER JACKET
Labuh dari bahu (belakang)  :16.5 inch atau 42 cm
Labuh dari bahu (depan) :27inch atau 69 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 16 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size!! Boleh muat orang bertubuh S hingga M!!!
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)




Name : Astrid Cotton Draped Leather Jacket code CARDI-031
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : PU Leather/Soft PVC + Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


ROSSA FLAIRED LONG CARDIGAN

UKURAN UNTUK ROSSA FLAIRED LONG CARDIGAN
Labuh dari bahu  :30 inch atau 76 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 16 inch
Dada : Fits from 32 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 34 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size!! Boleh muat orang bertubuh S hingga XL!!!
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)



Name : Rossa Flared Long Cardigan 
Code : CARDI-023
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Brown
Material : Cotton Rayon (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!




 


Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637



Sunday, June 3, 2012

Batch 80 : Restock!! Alexis Palazzo (3rd time)

Posted by chantekdress at 1:22 PM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)

Assalamualaikum! Hye semua!
Update kali ni, sangat tempting.. Alexis Palazzo Wide Leg Pants! 
Kenapa ianya sangat istimewa?
Sebabnya, palazzo ni memang tengah trend sekarang, dan ianya free size, which is, semua size boleh pakai.
Bayangkan betapa selesanya memakai palazzo pants ketika shopping, kerja, dan ketika santai. Lagi satu yang special, bagi kaum kaum ibu mengandung, amatlah sesuai palazzo pants ni!!
Warnanya tidak terhad kepada yang hitam sahaja.
Kini dengan pelbagai warna, boleh mengubah penampilan anda. 
Oleh itu, kami cuba memberi sedikit idea macam mana nak gayakan palazzo yang colorful ni. 
Gambar diambil dari google ya :)

Jangan takut bermain dengan warna.. Inilah masanya untuk mengubah style dan fesyen anda ;)


 RESTOCK!
ALEXIS PALAZZO WIDE LEG PANTS




 credit to : elle



 credit to : asos



 credit to : asos


 credit to : asos

 credit to : google





UKURAN UNTUK ALEXIS PALAZZO WIDE LEG PANTS
Labuh dari pinggang :39 inch atau 99 cm
Pinggang : Fits from 24 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 46 inch
Size : Free size and fit from S to XL!!
Suitable Height : A person who not more than 162 cm

Also suitable to pregnant woman! :)



 Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-010
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Royal Blue
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!

  Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-011
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Black
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!

Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-012
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Purple
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!


 Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-013
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Beige
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!

 Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-014
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color :Red
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!


 Name : Alexis Palazzo Wide Leg Pants PANTS-015
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Grey
Material : Cotton Jersey (sangat sedap!!)
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!








Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637




 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress