Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Sunday, March 25, 2012

Batch 68 : Polkadot Fiesta!

Posted by chantekdress at 9:37 PM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)


ADELIA MAXI SWEET POLKADOT

New style maxi, small polkadot motif design. Suitable for all size, very nice cotton material. You should have one in your wardrobe. Come, let see the various of colors.. :)


sumber gambar saya ambil dari : famecherry


 Model is wearing Adelia Maxi Sweet Polkadot - Off White


UKURAN UNTUK ADELIA MAXI SWEET POLKADOT
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 40 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from S to XL
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 162 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)


 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0106
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!


 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0107
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!


 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0108
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Navy Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!





 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0109
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Off White
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!



 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0110
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color :Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!




 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0111
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Mustard
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!



LAURA POLKADOT BLOUSE
only black color

A simple, elegant, and gorgeous blouse! Sangat senang digayakan dengan apa-apa walau apa jua keadaan sekali pun. Nak lagi bergaya, hanya tambah belt sebagai penambah seri, ataupun gayakan dengan tudung stail terkini.. Anda harus dapatkan satu dalam koleksi simpanan anda.
Harga RM45, dapat penghantaran percuma ke seluruh Malaysia, termasuk Sabah Sarawak ya..

Jom, kita tengok.
Stock sangat limited, only for very serious buyer. :)





UKURAN UNTUK LAURA POLKADOT BLOUSE
Labuh  : 23 inch
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only





 Code : Laura Polkadot Blouse TOPS-056
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few pc Available! Hurry girls..



 *restock*
ESTRELLA POLKADOT SKIRT

Estrella Polkadot Skirt, sesuai untuk mereka yang gemarkan gaya vintage dan ceria! Bagi sesiapa yang tiba-tiba ada dinner bertemakan 60-an, skirt ini memang sesuai lah untuk anda!Material skirt ini dibuat dari kain cotton yang memang lembut dan stretchable! Skirt ini ada 5 warna, harga RM50 (Free poslaju seluruh Malaysia!), wowww cukup murah tuu.. Tak perlu berbelanja untuk tiket parking, tol dan minyak, skirt ini akan sampai di depan rumah anda ;)

UKURAN UNTUK ESTRELLA POLKADOT SKIRT

Labuh :33 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from S to XL only

*Sesuai untuk gadis yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 157cm





JOM TENGOK WARNA SKIRT YANG ADA!

UKURAN UNTUK ESTRELLA POLKADOT SKIRT

Labuh :33 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from S to XL only

*Sesuai untuk gadis yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 157cm

Code : Estrella Polkadot Skirt code SKIRT-050
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Blue
Material : Cotton Sedap!
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Sold Out!


Code : Estrella Polkadot Skirt code SKIRT-051
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Mustard
Material : Cotton Sedap!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few pc Available! Hurry girls..


Code : Estrella Polkadot Skirt code SKIRT-052
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Brown Black
Material : Cotton Sedap!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few pc Available! Hurry girls..



Code : Estrella Polkadot Skirt code SKIRT-053
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Pink
Material : Cotton Sedap!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few pc Available! Hurry girls..



LISA POLKADOT BATWING STYLE TOPS




UKURAN UNTUK LISA POLKADOT BATWING STYLE TOPS
Labuh  : 22 inch
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only



Code : Lisa Polkadot Batwing Style TOPS-065
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few pc Available! Hurry girls..






Email : chantekdress@gmail.com
Mobile Number : 019 2327637

Wednesday, March 21, 2012

Batch 67 : Restock HOT SELLING ITEMS! Adele Maxi Plain and Leopard Print

Posted by chantekdress at 2:09 PM 1 comments

 Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)


ADELE VERSION 4 PLAIN MAXI DRESS

*Notes : Adele Version 4 95% sama dengan yang pernah kami keluarkan dulu, bezanya, yang kali ni tiada butang. Dari segi warna, kualiti,saiz, semua sama :) 
Kalau tengok pic yuna dibawah ni, yuna pun pakai yang maxi tanpa getah di pinggang. hehe...

Maxi plain ni skang tgh in trend. Memang simple dan senang digayakan. Bagi yang free hair tentulah anda boleh gayakan begitu sahaja. Bagi yang bertudung, jangan risau! Hanya sarungkan cardigan atau jacket (kalau ada jacket kulit lebih style!), atau inner baju pun boleh. Kemudian, pakailah shawl atau pashmina untuk lebih bergaya!.

Maxi sleeveless ni saya tgk kat butik-butik di pasaran, seperti Zara, Topshop dan Padini memang mahal, kalau x ada RM100 ke atas jangan harap lah untuk memilikinya. Tapi, hanya di chantekdress, anda boleh bergaya dengan harga RM50 sahaja! Murahkan?


RM50, boleh dapat maxi dress dan penghantaran percuma (termasuk Sabah Sarawak!). 
Eh nak dapat kat mana harga tu.. Tentulah di chantekdress!!

notes : version kali ini TIADA BELT PERCUMA.

Kain pun kualiti, setanding dengan yang mahal. Jadi apa lagi, jom kita tengok.

Details untuk Adele V4 Maxi Dress Plain:

Labuh :53 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only


Gambar di bawah ialah contoh yuna dan beberapa gambar gadis2 cantik yang pakai maxi dress plain. Inspired ni.. ;) 


Notes : Semua gambar contoh ini diambil dari google. Dibawah setiap gambar, saya letakkan link asal saya ambil gambar ini.


sumber gambar saya ambil dari blog Dian : Blog Dian Pelangi



sumber gambar saya ambil dari blog Dian : Blog Dian Pelangi


sumber gambar saya ambil dari blog Dian : Blog Dian Pelangi


sumber gambar saya ambil dari : lookbook yuna


sumber gambar saya ambil dari : lookbook yuna



sumber gambar saya ambil dari blog Dian : Blog Dian Pelangi



sumber gambar saya ambil dari : Lookbook



Model is wearing Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-082 (Orange)


 Ok, siapa nak cantik macam gadis gadis di atas ni, apa lagi jom tengok maxi plain from chantekdress!

UKURAN UNTUK ADELE VERSION 4 MAXI PLAIN
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)



Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-078
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Pink
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few Pc Available!


Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-079
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Turquoise Green
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)
 

Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-080
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)


Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-081
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)


Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-082
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)

Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-083
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)





 Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-0112
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Khaki
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)

 
 Code : Adele V4 Maxi Dress Plain DRESS-0113
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)






ADELE VERSION 5 MAXI DRESS LEOPARD PRINT

Notes : Semua gambar contoh ini diambil dari google. Dibawah setiap gambar, saya letakkan link asal saya ambil gambar ini.
Sumber saya ambil dari : Lookbook



Sumber saya ambil dari : Lookbook


Sumber saya ambil dari : Lookbook


Sumber saya ambil dari : Lookbook



Sumber saya ambil dari : Lookbook

 Ok jom tengok maxi dress leopard dari chantekdress

UKURAN UNTUK ADELE VERSION 5 MAXI DRESS LEOPARD PRINT
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 38 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L only
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 160 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)

Code : Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-084
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few Pc Available!


Code : Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-086
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Gold
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few Pc Available!




Code : Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-0114
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Pink
Material : Cotton Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : All Sold Out! Thank you :)



Code : Adele V5 Maxi Dress Leopard DRESS-0115
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : White
Material : Cotton Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Few Pc Available!




 


Facebook : http://www.facebook.com/chantekdress
Website : http://chantekdress.blogspot.com/
Twitter : http://twitter.com/chantekdress
Formspring : http://www.formspring.me/chantekdress
Email : chantekdress@gmail.com
HP Number : 019-2327637

Thursday, March 15, 2012

Batch 66 : Polkadot Maxi, Chiffon Tops and Skirt

Posted by chantekdress at 11:11 AM 0 comments
Notes : To order, please fill in the form, or u can email me (chantekdress@gmail.com) your details and items, or you also can SMS me at 019 232 7637. Thank you. :)


ADELIA MAXI SWEET POLKADOT

New style maxi, small polkadot motif design. Suitable for all size, very nice cotton material. You should have one in your wardrobe. Come, let see the various of colors.. :)


sumber gambar saya ambil dari : famecherry


 Model is wearing Adelia Maxi Sweet Polkadot - Off White with Olivia Chiffon Tops - Mustard


UKURAN UNTUK ADELIA MAXI SWEET POLKADOT
Labuh dari bahu  :53 inch atau 136 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 40 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from S to XL
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 162 cm
 
Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)


 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0106
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)


 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0107
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Orange
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)


 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0108
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Navy Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)





 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0109
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Off White
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)



 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0110
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color :Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)




 Code :Adelia Maxi Sweet Polkadot code DRESS-0111
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Mustard
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)



OLIVIA CHIFFON TOPS

A very good and gorgeous tops!
Hanya sarungkan inner dan boleh digayakan dengan style anda tersendiri.
Intrend chiffon! Various style and mix and match using your creativity.

Here, some picture for you from our model. Get the idea ??

*I spotted Diandra Arjunaidi in her video clip Angkasa, also wearing chiffon tops!

Model is wearing Olivia Chiffon Tops - Black


Model is wearing Olivia Chiffon Tops - Off White





Model is wearing Adelia Maxi Sweet Polkadot - Off White with Olivia Chiffon Tops - Mustard



UKURAN UNTUK  OLIVIA CHIFFON TOPS
Labuh dari bahu (bahagia depan)  :21 inch atau 54 cm
Labuh dari bahu (bahagia belakang)  :31 inch atau 79 cm
Bahu : Fits from 12 inch until 15 inch
Dada : Fits from 32 inch until 40 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from S to XL

Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)



 Code : Olivia Chiffon Tops code TOPS-066
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Mustard
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)



 Code : Olivia Chiffon Tops code TOPS-067
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Off White
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)



 Code : Olivia Chiffon Tops code TOPS-068
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Green
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
  Status : All sold out! Thank you :)


 Code : Olivia Chiffon Tops code TOPS-069
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Salmon Pink
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)



 Code : Olivia Chiffon Tops code TOPS-070
Price : RM45 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!
Color : Black
Material : Chiffon
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)




ELIANA FLARED MAXI SKIRT

Skirt yang sangat cantik, alunannya memang memukau bila pakai. Seriously, puas hati!
 Maxi skirt ini yang bestnya boleh dipakai sama ada anda tinggi atau rendah. Lihat cara cara dibawah.
Jika anda rendah, hanya adjust dengan melipat skirt ini di pinggang. Boleh juga digayakan cara high waist skirt.
Material memang superb! Cotton stretchable yang berkualiti tinggi.
Jom, tengok maxi ni. Ada dua warna sahaja dan kuantiti yang sangat limited!







UKURAN UNTUK  ELIANA FLARED MAXI SKIRT
Labuh dari pinggang  :38 inch atau 97 cm
Pinggang : Fits from 24 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from S to XL
*sesuai untuk mereka yang memiliki ketinggian tidak lebih dari 162 cm

Notes : Sekiranya ukuran lilit badan anda dalam lingkungan ukuran yang saya beri, maknanya anda muat ;)


 Code : Eliana Flared Maxi Skirt code SKIRT-055
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!) 
Color : Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : Limited pc available! Hurry girls.




 Code : Eliana Flared Maxi Skirt code SKIRT-056
Price : RM60 (Free Poslaju within Malaysia, included Sabah Sarawak!) 
Color : Black
Material :Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 Status : All sold out! Thank you :)




Email : chantekdress@gmail.com
Mobile Number : 019 2327637

 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress