Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Monday, August 15, 2011

Batch 47 : Update for Raya! Dress, Skirt and Clutch!

Posted by chantekdress at 12:48 PM 0 comments
Salam semua! Seperti yang dijanjikan chantek dress akan update banyak sangat items hari ni.
Semuanya sempena hari raya yang akan menjelma. Eh siapa kata hari raya 
tak boleh pakai skirt? haa tunggu.. kena tengok sampai habis ya.

Berita gembira! Bagi penggemar Amy Suhana Skirt, kami ada update skirt yang seakan2 amy suhana, yang kami beri nama Amy Maxi Skirt. kena scroll kebawah la kalau nak tengok ye.
Alrite selamat berpuasa dan happy shopping girls!

HANA MAXI SKIRT

Ada 5 warna untuk Hana Maxi Skirt. perbezaan dengan Amy skirt, Hana Maxi Skirt ada waistband berwarna hitam, dan amat amat selesa untuk mereka terutamanya yang bersaiz L to XXL..

Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details :

Labuh from pinggang : 39 inch
Pinggang : Fits from 26 inch until 36 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 46 inch
Size : Free size and fit from M to XXL


 

Code :Hana Maxi Skirt code SKIRT-038
Price : RM58 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



Code :Hana Maxi Skirt code SKIRT-039
Price : RM58 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Red
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!


Code :Hana Maxi Skirt code SKIRT-040
Price : RM58 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!

Code :Hana Maxi Skirt code SKIRT-041
Price : RM58 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!
Code :Hana Maxi Skirt code SKIRT-042
Price : RM58 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!



AMY MAXI SKIRT


Ada 5 warna untuk Amy Maxi Skirt. Skirt ni memang 99% sama dengan Amy Suhana Skirt (custom made). Dari segi materialnya, sama saja dan selesa sangat2!

Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details :

Labuh from pinggang : 39 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 32 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch
Size : Free size and fit from M to XL



Code :Amy Maxi Skirt code SKIRT-043
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Available


Code :Amy Maxi Skirt code SKIRT-044
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code :Amy Maxi Skirt code SKIRT-045
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

Code :Amy Maxi Skirt code SKIRT-046
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Red
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code :Amy Maxi Skirt code SKIRT-047
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton Selesa!
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



HELENA CLUTCH

 Helena Clutch didatangkan dengan 6 warna pilihan, dimana 4 daripadanya single color dan lagi 2 warna ialah mix color. Boleh pilih mengikut pilihan hati. 
Kotak percuma diberikan bagi sesiapa yang membeli Helena Clutch.
Selain boleh dibuat clutch, ia juga boleh dijadikan sebagai purse, sebabnya ia mempunyai card slot.
Boleh juga letak sampul duit raya nanti untuk diberikan pada saudara mara.
Oh ya, handphone pun boleh letak tau. :)
Apa yang saya boleh kata, clutch ini sangat berguna, kecil tapi penggunaannya sangat besar!
Materialnya juga sangat sedap, dan memang worth buy!












Price for Helena Clutch  : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 

Code : Helena Clutch code BAG-010 (Black) - Sold Out!
Code : Helena Clutch code BAG-011 (Electric Blue) - Sold Out!
Code : Helena Clutch code BAG-012 (Purple) -  Sold Out!
Code : Helena Clutch code BAG-013 (Red) - Sold Out!

Price for Helena Clutch  : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 

Code : Helena Clutch code BAG-014 (Orange Brown Line) -  Sold Out!
Code : Helena Clutch code BAG-015 (Brown Orange Line) - Sold Out!






ANNISA PUFF LONG SLEEVE DRESS

Long sleeve dress ni memang sangat selesa. Diperbuat daripada material lycra, memang selesa. Amat sesuai untuk digayakan pada hari raya ni, ataupun ketika keluar berjalan-jalan. Sesuai dipakai dengan skirt, palazzo pants, jeans, slack, atau apa-apa mengikut kesesuaian dan kreativiti anda.


Berikut ialah ukur lilit bagi long sleeve ni :

Details :

Bahu - 15 inch
Labuh from bahu : 31.5 inch
Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 27 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 36 inch
Size : Free size and fit from S to smaller L




  









 Code :Annisa Puff Long Sleeve Dress code DRESS-058
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Grey
Material : Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!





 Code :Annisa Puff Long Sleeve Dress code DRESS-059
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Electric Blue
Material : Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status : Sold Out!

 Code :Annisa Puff Long Sleeve Dress code DRESS-060
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Beauty Pink
Material : Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code :Annisa Puff Long Sleeve Dress code DRESS-061
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Green Apple
Material : Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code :Annisa Puff Long Sleeve Dress code DRESS-062
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code :Annisa Puff Long Sleeve Dress code DRESS-063
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!




Ok happy shopping girls. To order, please fill the form.

Thank you :)


Wednesday, August 10, 2011

Notice : Planning to restock Sleeveless Stripes Cotton Maxi

Posted by chantekdress at 9:50 AM 6 comments
 GOOD NEWS GIRLS!
 
Chantekdress akan buka order untuk
SLEEVELESS STIPES COTTON MAXI DRESS


Oleh kerana terlalu banyak permintaan, chantekdress akan restock maxi ni.
Sleeveless Stripes Cotton Maxi Dress ada 2 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi maxi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 48 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Ini antara contoh gambar girls cantik memakai maxi ni.


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nurul


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nuraina


 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-050
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
 

 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-051
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton



Kepada sesiapa yang berminat, boleh isi form
atau email pada chantekdress@gmail.com
atau sms 0192327637


Tarikh tutup order : 12 August 2011, Jumaat pada pukul 11.59 malam

Chantekdress perlukan deposit samada half (RM25) atau full payment (RM49).

Ini kerana untuk mengelakkan backout buyers.

Sekian..

Selamat berpuasa! :)


Friday, August 5, 2011

Batch 46 : Restock Zara and Chloe Skirt, Sleeveless Maxi.

Posted by chantekdress at 2:00 PM 0 comments
Hye there! Good news chantekdress dah restock dress dan skirt yang sangat diminati dan digemari. Jom tengok! Jangan lupa isi form ye kalau berminat.

Notes : Only for very very serious buyers. Thanks


ZARA TIERED LONG SKIRT

Zara Tiered Long Skirt ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details : 

Labuh from pinggang : 37 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Materialnya ialah cotton yang sangat sedap. Memang selesa untuk negara cuaca khatulistiwa..

Skirt ni sangat sesuai untuk raya akan datang. Selain boleh digayakan dengan blouse, skirt ini juga sesuai digayakan dengan kebaya atau mini kurung. Memang berlainan raya anda kali ini.. :)



Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-034
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-035
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-036
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-037
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 SLEEVELESS STIPES COTTON MAXI DRESS

Sleeveless Stripes Cotton Maxi Dress ada 2 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi maxi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 48 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Ini antara contoh gambar girls cantik memakai maxi ni.


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nurul


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nuraina


 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-050
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!

 

 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-051
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


CHLOE A LINE SKIRT

Chloe A Line Skirt ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details : 

Labuh from pinggang : 37 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch
Material : Good quality soft and stretchable plain cotton

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda



  Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-030
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-031
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-033
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


ARIANA LONG SKIRT

Saiz A :

Ukur Lilit :

Panjang Skirt : 36 inch
Pinggang : It can fit from 23 inch until 27 inch
Pinggul : It can fit from 30 inch until 36 inch
Material : Jersey stretchable lycra

Saiz B :

Ukur Lilit :

Panjang Skirt : 38 inch
Pinggang : It can fit from 26 inch until 33 inch
Pinggul : It can fit from 33 inch until 42 inch
Material : Jersey stretchable lycra

Code : Ariana Long Skirt Code SKIRT-008

Price : RM42 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Purple
Material : Jersey stretchable lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Ariana Long Skirt Code SKIRT-009

Price : RM42 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Maroon Red
Material : Jersey stretchable lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



BRAIDED BELT

Belt yang tengah in trend ni memang sangat cantik dan sesuai untuk digayakan dengan mana2 baju.. 

Notes : Untuk BELT-003, BELT-004 dan BELT-005 adalah sama hanya warna saja yang lain.
Harga bagi BELT-002 berbeza sebab materialnya dan coraknya.




Code : Braided Belt BELT-002
Price : RM17 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color:Camel
Ukuran : 38 Inch
Status :  Sold Out!


Code : Braided Belt BELT-003
Price : RM14 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Choco
Ukuran : 38 Inch
Status :  Sold Out!


Code : Braided Belt BELT-004
Price : RM14 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : White
Ukuran : 38 Inch
Status :  Sold Out!

Code : Braided Belt BELT-005
Price : RM14 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Camel
Ukuran : 38 Inch
Status :  Sold Out!
 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress