Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Friday, July 29, 2011

Batch 45 : Belt, Jubah, and Dresses

Posted by chantekdress at 10:18 AM 1 comments
 Salam semua gadis chantek.. Hari ni chantekdress bawakan pelbagai items untuk anda. Dapatkan sebelum terlambat.

Kami ada braided belt (memang tengah trens sekarang ni), kami ada maxi plain sleeveless, also, long sleeve maxi yang boleh dibuat sebagai jubah dihari lebaran yang akan tiba. Untuk yang berjiwa rockers dan stailo, kami bawakan sleeveless top studded! Memang cantik sangat.. Juga, untuk yang berjiwa simple, kami bawakan Nina long sleeve dress.. Jadi, taknak buang masa, jom tengok! :)



ITEMS : MAXI PLAIN SLEEVELESS DRESS

Ukur Lilit Bagi Maxi Plain Sleeveless Dress:

Labuh from bahu : 56 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 39 inch


How to wear and style!
 

contoh yuna pakai maxi dress labuh.


sumber gambar saya ambil dari : lookbook yuna



sumber gambar saya ambil dari : lookbook yuna




Code : Maxi Plain Sleeveless Dress DRESS-052
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Apple Green
Material : Jersey stretchable
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!





Code : Maxi Plain Sleeveless Dress DRESS-053
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Electric Blue
Material : Jersey stretchable
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



Code : Maxi Plain Sleeveless Dress DRESS-054
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Purple
Material : Jersey stretchable
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



Code : Maxi Plain Sleeveless Dress DRESS-055
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Black
Material : Jersey stretchable
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



ITEMS : SARA LONG MAXI DRESS

Sara Long Maxi Dress ni, lengan panjang. Amat-amat sesuai untuk digayakan dihari lebaran atau kemana-mana, dinner, reunion, atau berjalan-jalan bersama yang tersayang. Ianya sopan, menutup aurat dan tak perlu pakai inner... Lebih best, bagi sesiapa yang pregnant, juga boleh pakai sebab kainnya memang streachable dan sedap sangat!

Untuk lebih bergaya, gayakan dengan kasut tumit tinggi dan braided belt. Apa itu braided belt? Haa.. boleh tengok kat bawah. kami ada jual tau.

Ukur Lilit Bagi Sara Long Maxi Dress

Labuh from bahu : 51 inch
Dada : Fits from 34 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 27 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 36 inch until 44 inch

 *boleh muat sampai XL


How to wear





Notes : Belt tidak termasuk. Untuk beli belt, boleh scroll bawah ye.

Code : Sara Long Maxi Dress DRESS-056
Price : RM77 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Turquoise
Material :Lycra Korea
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Sara Long Maxi Dress DRESS-057
Price : RM77 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Black
Material :Lycra Korea
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Available!


ITEMS : MARIA SLEEVELESS STUDDED DRESS
Gemarkan gaya rock dan stailo? Maria sleeveless studded dress sangat sesuai dengan anda! Walaupun ianya sleeveless, siapa kata orang yang bertudung tak boleh pakai kan?
Cantik, kain cotton dan memang rock!

Ukur Lilit Bagi Maria Sleeveless Studded Dress

Labuh from bahu : 28 inch until 33 inch

Dada : Fits from 32 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 28 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 38 inch



Contoh model menggayakan Maria Sleeveless Studded Dress

Code : Maria Sleeveless Studded Dress TOPS-010
Price : RM36 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Maria Sleeveless Studded Dress TOPS-011
Price : RM36 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


ITEMS : NINA LONG SLEEVE TOPS

Gemarkan gaya simple? Blouse ini sangat sesuai dengan anda! Dihiasai dengan manik2 di leher, seolah2 kita memakai rantai bermutiara pula. Ringkas, selesa, dan sesuai dengan iklim di Malaysia. 
Terdapat 2 warna, iaitu hitam dan grey. Boleh digayakan dengan belt atau tanpa belt, ikut creativity masing.. :)

Ukur Lilit Bagi Nina Long Sleeve Tops

Labuh from bahu : 26 inch
Dada : Fits from 32 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

 Notes : Tops ini tersangat selesa..  ^_^



Code : Nina Long Sleeve Tops TOPS-012
Price : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Grey
Material : Stretchable Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Available!

Code : Nina Long Sleeve Tops TOPS-013
Price : RM40 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Black
Material : Stretchable Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Available!

Friday, July 22, 2011

Batch 43 : Super Hot Ariana Long Skirt!

Posted by chantekdress at 12:23 PM 0 comments
ARIANA LONG SKIRT LAST BATCH!

Salam semua. hari ni chantekdress update ready stock for Ariana Long Skirt.
Maybe this time is the last batch for this skirt.. Next batch kalau ada pun kemungkinan besar lambat lagi.. :)

BERITA BAIK!
Kalau beli lebih dari satu, chantekdress akan bagi potongan
harga istimewa!

Beli 1 - RM42 sehelai
Beli 2 - RM39 sehelai
Beli 3 - RM37 sehelai

Kebanyakkan yang dah receive skirt ni, semuanya kata :
-terrrrrrrrsangat selesa
-mudah nak padankan dengan mana-mana baju
(ada juga yang ambil semua warna)
-cantik
-murah dan harga berpatutan.


Lebih 200 pc sold batch before this.

SKIRT ARIANA

Jom chantekdress tunjukkan macam mana
gadis-gadis semasa diluar sana untuk gayakan skirt ariana ini..


Gaya ke office atau kelas

Gaya santai, jalan-jalan, tengok muvie dan shopping.




Lagi style from fashion show

  Pic credit to : Google



 
  Pic credit to : Google


 
  Pic credit to : Google


  Pic credit to : Google


   Pic credit to : Maysaa



Ukuran saiz bagi setiap skirt.

Saiz A :

Ukur Lilit :

Panjang Skirt : 36 inch
Pinggang : It can fit from 23 inch until 27 inch
Pinggul : It can fit from 30 inch until 36 inch
Material : Jersey stretchable lycra

Saiz B :

Ukur Lilit :

Panjang Skirt : 38 inch
Pinggang : It can fit from 26 inch until 33 inch
Pinggul : It can fit from 33 inch until 42 inch
Material : Jersey stretchable lycra





Code : Ariana Long Skirt Code SKIRT-004
Price : RM42 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Black
Material : Jersey stretchable lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Size A and Size B Sold Out!



Code : Ariana Long Skirt Code SKIRT-007

Price : RM42 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Turquoise
Material : Jersey stretchable lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   
Status :  Size A and Size B Sold Out!

Code : Ariana Long Skirt Code SKIRT-008

Price : RM42 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Purple
Material : Jersey stretchable lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   
 Size A : Booked by Sai
 Size B : Booked by Esma




Code : Ariana Long Skirt Code SKIRT-009

Price : RM42 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color: Maroon Red
Material : Jersey stretchable lycra
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   
Size A Sold out!
 Size B : Booked by Hana



Jadi, tolong buat pilihan saiz yang betul. Kadang-kadang ada juga orang yang saiz kecil ambil saiz besar sebab saiz besar labuh sikit. Saiz A dan B hanya beza 2 inch sahaja.



Sekian..

Terima kasih ye... ;)


Tuesday, July 5, 2011

Batch 43 : It's Cotton Fiesta! Zara Skirt, Chloe SKirt, Draped Cardi, Maxi Cotton

Posted by chantekdress at 3:01 PM 6 comments
Salam semua gadis chantek!

Hari ni kami nak update pelbagai dress dan skirt untuk anda.
Seriously, semua sangat chantek!

Ok, biarlah gambar berbicara.. Jom kita tengok apa yang ada.. ^_^

Notes : Belt tak termasuk ye, itu semua hanya cadangan pemakaian.. 


SLEEVELESS PLAIN COTTON MAXI DRESS

What's on model : Sleeveless Plain Cotton Maxi Dress in soft grey color, with 
draped long cardigan in white color.
She wear it with pants because to cover her leg. If u a short, about 155 cm, then it will be nice wear. :)

Maxi plain ni skang tgh in trend. Memang simple dan senang digayakan. Bagi yang free hair tentulah anda boleh gayakan begitu sahaja. Bagi yang bertudung, jangan risau! Hanya sarungkan cardigan atau jacket (kalau ada jacket kulit lebih style!), atau inner baju pun boleh. Kemudian, pakailah shawl atau pashmina untuk lebih bergaya!.

Maxi sleeveless ni saya tgk kat butik-butik di pasaran memang mahal, kalau x ada RM100 ke atas jangan harap lah untuk memilikinya. Tapi, hanya di chantekdress, anda boleh bergaya dengan harga RM49 sahaja! Murahkan? Kain pun kualiti, setanding dengan yang mahal. Jadi apa lagi, jom kita tengok.




Sleeveless Plain Cotton Maxi Dress ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi maxi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 47 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda.



 Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-046
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Soft Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



  Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-047
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Green
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-048
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!

 Code : Sleeveless Plain Cotton Maxi DRESS-049
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 SLEEVELESS STIPES COTTON MAXI DRESS

Sleeveless Stripes Cotton Maxi Dress ada 2 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi maxi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 48 inch
Dada : Fits from 30 inch until 36 inch
Pinggang : Fits from 25 inch until 30 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 40 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Ini antara contoh gambar girls cantik memakai maxi ni.


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nurul


Sumber saya ambil dari sini : Lookbook Nuraina


 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-050
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Dark Blue
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   Sold Out!

 

 Code : Sleeveless Stripes Cotton Maxi DRESS-051
Price : RM49 (Free Poslaju within Malaysia)   
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


CHLOE A LINE SKIRT

Chloe A Line Skirt ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details : 

Labuh from pinggang : 37 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Materialnya ialah cotton yang sangat sedap. Memang selesa untuk negara cuaca khatulistiwa..


  Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-030
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-031
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia)  
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-032
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold to Raihana, Reserved to Liza (until 26hb)


Code : Chloe A Line Skirt code SKIRT-033
Price : RM55 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold to Norilham, Few piece left!



ZARA TIERED LONG SKIRT

Zara Tiered Long Skirt ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi skirt ni :

Details : 

Labuh from pinggang : 37 inch
Pinggang : Fits from 24 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 42 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

Materialnya ialah cotton yang sangat sedap. Memang selesa untuk negara cuaca khatulistiwa..



Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-034
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Black
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold to Haslinda, Nadin, Reserved to Norilham (until 13 julai)



 Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-035
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :   Sold Out!


 Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-036
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Turquoise
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Zara Tiered Skirt code SKIRT-037
Price : RM57 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Dark Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!






DRAPED LONG CARDI

Draped Long Cardi ada 4 warna. Berikut ialah ukur lilit bagi cardi ni :

Details : 

Labuh from bahu : 25 inch - 35 inch
Dada : Fits from 34 inch until 42 inch
Pinggang : Fits from 27 inch until 33 inch
Pinggul : Fits from 34 inch until 44 inch

Notes : sekiranya anda punya ukuran berada dalam range ukuran yang saya bagi, maknanya anda memang muat lah.. :) Jadi, sila pastikan betul2 ukuran badan anda

 

Code : Draped Long Cardi code CARDI-011
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Grey
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


 Code : Draped Long Cardi code CARDI-012
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Off White
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!



 Code : Draped Long Cardi code CARDI-013
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Chocolate
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!


Code : Draped Long Cardi code CARDI-014
Price : RM50 (Free Poslaju within Malaysia) 
Color : Purple
Material : Cotton
Ukuran : Sila refer di atas..
Status :  Sold Out!

To Order Please Fill in the form.
Thank you :)

 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress