Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Friday, June 24, 2011

Batch 42 : Special Amy Suhana Skirt and Long Sleeve Blouse

Posted by chantekdress at 9:59 AM 1 comments
Assalamualaikum.
Seperti yang dijanjikan, chantekdress update skirt kegilaan ramai, iaitu
AMY SUHANA SKIRT!

Apa yang menariknya, chantekdress telah 'mentransformerkan' skirt ni kepada 2 design.
Ada yang design riben, dan ada juga design yang tak ada zip. 

Juga, ada beberapa jenis skirt yang menggunakan kain lycra. Kenapa lycra?
Sebab lycra cantik, berat dan flow nya cantik.

Jom kita tengok apa yang ada..
Opss, jangan lupa scroll sampai habis. Kami ada blouse baru, iaitu Katy Long Sleeve Blouse.
Sangat sesuailah dengan Amy Suhana Skirt ni!

Jom cuci mata tengok model-model ni menggayakan Amy Suhana Skirt

AMY SUHANA SKIRT












LET'S START!
AMY SUHANA SKIRT V1
Apa itu V1? V1 ialah version one, iaitu idea asal Amy Suhana Skirt.
Ada zip sorok dan skirt ni  pleated. 

Ini details tentang skirt AmySuhana V1.

Labuh : 37 Inch
Pinggang : 25 Inch dan boleh stretch sampai 30 Inch
Pinggul : 36 dan boleh stretch sampai 42 Inch
Material : Soft stretchable cotton 

 
Code : Amy Suhana Skirt Orange SKIRT-013
Price : RM70 Free Poslaju
 Material : Soft Stretchable Cotton
Status : Reserved to Kasna Amira (until 27 June)


 Code : Amy Suhana Skirt Mustard SKIRT-017
Price : RM70 Free Poslaju
 Material : Soft Stretchable Cotton
Status : Sold Out!


 
 Code : Amy Suhana Skirt Green Olive SKIRT-018
Price : RM70 Free Poslaju
 Material : Soft Stretchable Cotton
Status : Sold Out!


Code : Amy Suhana Skirt Magenta SKIRT-022
Price : RM70 Free Poslaju
 Material : Soft Stretchable Cotton
Status : Sold Out!


AMY SUHANA RIBBON SKIRT

Amy Suhana Ribbon Skirt ni lebih kurang macam yang version one, 
cuma kami tambahkan sentuhan ribbon untuk nampak cantik dan bergaya.
Amat sesuai bagi orang yang suka tucked in their dress, dan sebagai pengganti  belt.
Ada zip sorok dan skirt ni  pleated. 

Ini details skirt Amy Suhana Ribbon Skirt

Labuh : 37 Inch
Pinggang : 25 Inch dan boleh stretch sampai 30 Inch
Pinggul : 36 dan boleh stretch sampai 42 Inch
Material : Lycra Korea
Ribbon Material : Solf Cotton

SANGAT LIMITED YANG NI!!

Suka dengan kemeja ni? Scroll  bawah lagi.. Kami ada jual tau.. :)

Code : Amy Suhana Ribbon Skirt Black SKIRT-023
Price : RM75 Free Poslaju
Status : Sold Out!

AMY SUHANA SKIRT V2

Amy Suhana Skirt v2, or version two ni lebih kurang macam yang version one, 
cumanya, ia tiada zip dan lebih senang nak sarung..
Sama cantik, sama menarik, dengan version one.

Ini details tentang skirt Amy Suhana Skirt V2

Labuh : 37 Inch
Pinggang : 25 Inch dan boleh stretch sampai 30 Inch
Pinggul : 36 dan boleh stretch sampai 42 Inch
Material : Ada Lycra Korea, Ada juga soft cotton. Will mention it.



Ish-ish.. Cantik betul combination color ni. Aha, sesiapa yang beli satu set, chantekdress bagi diskaun!!

 Code : Amy Suhana Skirt  V2 Pink Roses SKIRT-024
Price : RM70 Free Poslaju
 Material : Soft Stretchable Cotton
Status : Sold Out!

 Code : Amy Suhana Skirt  V2 Pumpkin SKIRT-025
Price : RM70 Free Poslaju
 Material : Soft Stretchable Cotton
Status : Reserved to Norilham, Izzah Dyza

 Code : Amy Suhana Skirt  V2 Go Green SKIRT-026
Price : RM65 Free Poslaju
 Material : Lycra Korea
Status : Reserve to Juliana, Still Available, limited stock!



 Code : Amy Suhana Skirt  V2 Black SKIRT-027
Price : RM65 Free Poslaju
 Material : Lycra Korea

Status : Sold Out!


KATY LONG SLEEVE BLOUSE



Blouse lengan panjang ala-ala BF SHIRT, memang sesuai sangat kalau nak pakai pergi kerja,
kelas, dan jalan-jalan. Lengannya boleh lipat tau dan kat bawah pon kita boleh buttonkan kalau nk pendek sikit.






UNTUK UKUR LILIT KATE BLOUSE NI,
INI ADALAH UKUR LILITNYA :


Ukur Lilit:

Panjang : 28 Inch
Bahu : Can fit until 16 Inch
Dada : Minimum 32 Inch, Maximum 38 Inch
Pinggang : Minimum 25 Inch, Maximum 32 Inch
Pinggul : Minimum 30 Inch, Maximum 40 Inch


Size : Free Size
*please tengok size yang diberikan diatas. Kalau ukuran badan awak dalam lingkungan
ukuran yang saya bagi, maknanya confirm awak muat..
*belt tak termasuk, sekadar idea fesyen  :)


LET'S START SHOPPING!

KATY LONG SLEEVE BLOUSE
code : TOPS-005

Price : RM40 Free Poslaju
Color : Lovely Pink
 Material : Cotton
Status : Sold Out!


KATY LONG SLEEVE BLOUSE
code : TOPS-006

Price : RM40 Free Poslaju
Color : Sweet Purple
 Material : Cotton
Status : Sold Out!


KATY LONG SLEEVE BLOUSE
code : TOPS-007

Price : RM40 Free Poslaju
Color : Blackberry
 Material : Cotton
Status : Reserve to Fatin Najwa (Until 29 Jun) , Alya (Until 29 Jun)


KATY LONG SLEEVE BLOUSE
code : TOPS-008
Price : RM40 Free Poslaju
Color : Emerald Green
 Material : Cotton

Status : Reserved to Norilham



KATY LONG SLEEVE BLOUSE
code : TOPS-009

Price : RM40 Free Poslaju
Color : Sky Blue
 Material : Cotton
Status : Sold Out!

TO ORDER,

PLEASE FILL IN THE FORM.

THANK YOU MY LOVELY CUSTOMER. ^_^

Next Update!

Posted by chantekdress at 12:40 AM 2 comments
 
 
ESOK ADA UPDATE YE..
 
Tarikh : 24/6/2011
Masa : 10 pagi...
 
Jumpa esok ye de blog chantekdress...


 

Monday, June 20, 2011

Perbezaan antara dua jenis skirt

Posted by chantekdress at 2:00 PM 1 comments
Salam semua!

Good news! Insyaallah  dalam minggu ni chantekdress akan keluarkan Amy Suhana Skirt kegilaan ramai. Diharap anda semua bersabar ya.
Ok, dibawah ni adalah perbezaan diantara Ariana Long Skirt dan Amy Suhana Skirt.
Masih ada yang keliru, jadi, sebab itu kami letakkan perbezaan ni. 



Ariana Skirt ialah ready stock, manakala Amy Suhana Skirt ni custom by our tailor. 
Selain itu, material skirt ini lain-lain ye. Ariana Skirt material jersey dan Amy suhana Skirt material cotton sedap.. Ariana tak ada zip, manakala Amy Suhana ada zip.

Untuk stock Amy Suhana terbaru yang akan kami keluarkan minggu ni :
  1. Ada 7 warna terbaru
  2. Ada yang tak ada zip, kami buatkan getah pinggang yang cantik!
  3. Dan.. Design baru... 
Nak tengok? 
Haa itu kena tunggu update terbaru dalam minggu ni. Jangan lupa like our facebook untuk  tahu info dengan lebih cepat..

Like Facebook Chantekdress : http://www.facebook.com/chantekdress
Owner chantekdress (untuk tanya, mesej, atau apa2 saja) : http://www.facebook.com/misschantekdress

Ok bye byee..

Sunday, June 12, 2011

Notice : Planning to restock Ariana Long Skirt! Kali Ketujuh! (Order Closed)

Posted by chantekdress at 5:12 PM 4 comments
 GOOD NEWS! 

Chantekdress akan restock lagi Ariana Long Skirt,
memandangkan banyak permintaan.

Lebih 150pc sold batch before this.

SKIRT ARIANA

Ada 8 warna semuanya (sebelum ni 5 warna).
Jom chantekdress tunjukkan macam mana
gadis-gadis semasa diluar sana untuk gayakan skirt ariana ini..


Gaya ke office atau kelas

Gaya santai, jalan-jalan, tengok muvie dan shopping.




Lagi style from fashion show

  Pic credit to : Google



 
  Pic credit to : Google


 
  Pic credit to : Google


  Pic credit to : Google


   Pic credit to : Maysaa


Ok, sekarang jom tengok warna skirt apa yang chantekdress ada. 


Dari kiri : SKIRT-010 (White), SKIRT-009 (Maroon Red), dan SKIRT-007 (Turquoise)



 Dari kiri : SKIRT-004 (Black) dan SKIRT-005 (Brown)


 Dari kiri : SKIRT-006 (Grey) dan SKIRT-008 (Purple)


Dan satu warna baru!


SKIRT-011 (Light Brown)

 

BERITA BAIK!

Kalau beli lebih dari satu, chantekdress akan bagi potongan
harga istimewa!

Beli 1 - RM42 sehelai
Beli 2 - RM39 sehelai
Beli 3 - RM37 sehelai

Lebih dari 3? Harga special akan kami bagi!

Jadi, untuk lebih jimat, boleh pakat dengan kawan2 kuliah
atau kawan2 office atau sesiapa sahaja yang sukakan Ariana Long Skirt! :)

Kebanyakkan yang dah receive skirt ni, semuanya kata :
-sangat selesa
-mudah nak padankan dengan mana-mana baju
(ada juga yang ambil semua warna)
-cantik
-murah dan harga berpatutan.

Mulai batch kelima skirt, ianya ada 2 saiz, iaitu saiz A (muat S to M), dan saiz B (muat L to XL)


Berikut ialah saiz bagi setiap skirt.

Saiz A :

Ukur Lilit :

Panjang Skirt : 36 inch
Pinggang : It can fit from 23 inch until 27 inch
Pinggul : It can fit from 30 inch until 36 inch


Saiz B :

Ukur Lilit :

Panjang Skirt : 38 inch
Pinggang : It can fit from 26 inch until 33 inch
Pinggul : It can fit from 33 inch until 42 inch

Jadi, tolong buat pilihan saiz yang betul. Kadang-kadang ada juga orang yang saiz kecil ambil saiz besar sebab saiz besar labuh sikit. Saiz A dan B hanya beza 2 inch sahaja.

Notes : Only Brown, Grey dan Purple saiz B sahaja yang tak ada.


Kepada sesiapa yang berminat, boleh isi form
atau email pada chantekdress@gmail.com
atau sms 0192327637
Tarikh tutup order : 17 June 2011, Jumaat pada pukul 11.59 malam


Chantekdress perlukan deposit samada half (RM20) atau full payment (RM42).

Ini kerana untuk mengelakkan backout buyers.



Sekian..

Terima kasih ye... ;)


 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress