Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Thursday, May 26, 2011

Notice : Order for Amy Suhana Long Skirt *ORDER CLOSED*

Posted by chantekdress at 11:39 AM 1 comments
Salam semua! Baru semalam chantekdress publish Amy Suhana Long Skirt, sambutannya memang lebih hangat daripada biasa. Jadi bagi sesiapa yang tak sempat nak order, jangan runsing, jangan kecewa, jangan bawa diri.. Kami bukak order untuk skirt ni!
Yang lebih super duper bestnya, boleh custom ikut ketinggian.
Maka, sesiapa yang susah nk cari skirt di pasaran disebabkan tinggi atau chubby ke, atau pendek ke, anda memang sesuai untuk order.


Apa yang perlu anda buat?

1. Ambil tali ukur, kalau tak ada, boleh beli kat kedai kalau x silap dalam rm1-rm2 saja
2. Ukur lilitan pinggang anda
3. Ukur labuh yang anda nak,. Boleh tengok gambar contoh dibawah ni




4. Dan jangan lupa warna skirt. Kalau nk tengok warna skirt, sila scroll bawah.. Satu lagi saya nk ingatkan, anda sangat digalakkan letak altenatif warna sekiranya warna yang anda nak tu tak ada.
5. Akhir sekali, bayaran sebelum Jumaat malam (27 May)


Notes : Harga skirt mungkin berlainan sekiranya kain yang digunakan lebih panjang, especially untuk yg berisi dan tinggi. Dibawah ini adalah harga yang ditetapkan :

RM70 (Free postage) - Adalah untuk orang yang memiliki ketinggian 37 Inch dari pinggang ke kaki dan saiz ukur lilit pinggang tak lebih dari 31 Inch.
RM85 (Free postage) - Adalah untuk orang yang memiliki ketinggian lebih 37 Inch dari pinggang ke kaki dan saiz ukur lilit pinggang lebih dari 32 Inch.

Saya harap anda faham ye.. Sebab kain yang digunakan memang selesa dan untuk harga RM85, kami lebihkan kain untuk keselesaan anda! :)

Kami harap anda faham, kami perlukan FULL PAYMENT dan tempoh masa 2 minggu hingga 3 minggu untuk anda dapatkan skirt ini. Ini untuk elakkan backouts buyer kerana skirt ni dijahit 100% oleh production kami dan khas untuk saiz anda sahaja.
Tarikh akhir untuk order dan make payment ialah pada:

Hari Jumaat - 27 May 2011, MALAM

Selepas dari tarikh itu, kami akan tutup order dan anda harus tunggu next pre order.

Wednesday, May 25, 2011

Batch 41: Amy Suhana Long Skirt special custom made!

Posted by chantekdress at 10:06 AM 0 comments
Salam semua! Seperti yang dijanjikan, hari yang ditunggu-tunggu sudah tiba. Chantekdress dan Modish Mode House telah berkolaborasi dan bergabung idea untuk menghasilkan skirt yang memang tengah trend dan cantik sangat. Dihasilkan daripada kain cotton yang berkualiti, kain-kain telah dipilih sendiri bagi memastikan kualitinya setanding dengan skirt-skirt yang dijual di pusat fesyen yang glamor.Kalau kat Zara, harganya hampir RM200.. Tapi di chantekdress hanya RM70 dan kualitinya hampir sama dengannya, anda jimat duit minyak/lrt, anda juga yang untung :)

Sebelum kita tengok warna apa yang ada, mari kita tengok gambar cantik dari model-model yang menggayakan skirt ini. Skirt ini, diberi nama "Amy Suhana Skirt", gabungan dua nama model iaitu Fatin Suhana dan Amy.

Sedikit info untuk yang berminat.

Model : Fatin Suhana dan Amy
Photographer : Photophobia dann Chantekdress
(Pic yang ada watermark shafiq bakry adalah dari photophobia)
Make Up Artist : Azreen Zainal


AMY SUHANA SKIRT
















Lets start! 10 colors available.
Saya sangat mengutamakan customer yang isi form!
Dan payment within 24 hours only!


Ini details tentang skirt AmySuhana.

Labuh : 38 Inch
Pinggang : 25 Inch dan boleh stretch sampai 31 Inch
Pinggul : 36 dan boleh stretch sampai 42 Inch
Material : Soft stretchable cotton 

UPDATE : All fully booked! Sesiapa yang berminat, sila buat pre-order sebelum malam esok. TQ



 Code : Amy Suhana Skirt Grey SKIRT-011
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Sold to Fadlina


 Code : Amy Suhana Skirt Blue SKIRT-012
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Reserved to Seha - Until 27 May


  Code : Amy Suhana Skirt Orange SKIRT-013
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Reserved to Syamimi - Until 26 May



  Code : Amy Suhana Skirt Pink Coral SKIRT-014
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Sold to Zuraida



 Code : Amy Suhana Skirt Beige SKIRT-015
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Sold to Ainna



 Code : Amy Suhana Skirt Maroon Red SKIRT-016
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Reserved to Harnita - Until 26 May


 Code : Amy Suhana Skirt Mustard SKIRT-017
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Reserved to Harnita - Until 26 May

Waiting list :
-Yana


 Code : Amy Suhana Skirt Green Olive SKIRT-018
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Sold to Misz Ziey


 Code : Amy Suhana Skirt Purple SKIRT-019
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Sold to Shazana



 Code : Amy Suhana Skirt Tie Dye SKIRT-020
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Reserved to Haslinda - Until 26 May



Code : Amy Suhana Skirt Green SKIRT-021
Price : RM70 Free Poslaju
Status : Sold to Fadlina


BERITA BAIK!

Bagi sesiapa yang terlepas untuk memiliki AMY SUHANA SKIRT ni, kami boleh order semula (kecuali untuk code SKIRT-020 dan SKIRT-021). Yang bestnya, boleh custom ikut ketinggian anda!
Apa yang kami perlukan ialah, ketinggian dan ukur lilit pinggang anda sahaja serta warna skirt yang diingini. Dan, kami harap anda faham, kami perlukan FULL PAYMENT dan tempoh masa 2 hingga 3 minggu untuk anda dapatkan skirt ini. Ini untuk elakkan backouts buyer kerana skirt ni dijahit 100% oleh production kami dan khas untuk saiz anda sahaja.
Untuk yang berminat, bolehlah email kepada kami, kalau boleh isi form ye.
Tarikh akhir untuk order dan make payment ialah pada:

Hari Jumaat - 27 May 2011

Selepas dari tarikh itu, kami akan tutup order dan anda harus tunggu next pre order.

Notes : Harga skirt mungkin berlainan sekiranya kain yang digunakan lebih panjang, especially untuk yg berisi dan tinggi. Dibawah ini adalah harga yang ditetapkan :

RM70 (Free postage) - Adalah untuk orang yang memiliki ketinggian 38 Inch dari pinggang ke kaki dan saiz ukur lilit pinggang tak lebih dari 31 Inch.
RM85 (Free postage) - Adalah untuk orang yang memiliki ketinggian lebih 38 Inch dari pinggang ke kaki dan saiz ukur lilit pinggang lebih dari 32 Inch.

Saya harap anda faham ye.. Sebab kain yang digunakan memang selesa dan untuk harga RM85, kami lebihkan kain untuk keselesaan anda! :)




TAPERED PANTS
FREE BELT!

Code : Tapered Pants PANTS-003
Price : RM45 Free Poslaju
Status : Available and only for serious buyer
Status : Reserved to Hazwani - Until 26 May


CHIFFON TOPS


 
Code : Chiffon Tops DRESS-044
Color : Light Grey
Price : RM45 Free Poslaju
Status : Available and only for serious buyer
Ukur Lilit : Akan diberitahu kelak,but it fits all size!


Code : Chiffon Tops DRESS-045
Color : Light Peach
Price : RM45 Free Poslaju
Status : Available and only for serious buyer
Ukur Lilit : Akan diberitahu kelak,but it fits all size!

Notes : Corak sama seperti DRESS-044, hanya warnanya yang berbeza.



Tuesday, May 24, 2011

Next Update!

Posted by chantekdress at 12:27 AM 0 comments

Tuesday, May 17, 2011

Chantekdress On Dara.Com May 2011 Issue

Posted by chantekdress at 12:06 PM 0 comments

Dress-dress from chantekdress telah digayakan semasa photo shoot edisi bumper 
majalah fesyen terkenal, Dara.Com Mei 2011. 

Dress from chantekdress dan shawl yang cantik ni from modish mode house.












Wednesday, May 4, 2011

Batch 40 : Tapered Pants, Tops and Casual Dress

Posted by chantekdress at 10:02 AM 6 comments
Salam chantek gurls! Update kali ni sangat limited dan semuanya sangat chantek-chantek.
Memang rugi kalau tak memilikinya satu. Dengan harga yang berpatutan, anda memang mampu untuk bergaya. Chantekdress juga tunjukkan beberapa stail untuk menggayakan our new May collection.

Only for serious buyers. Payment within 24 hours. :)



BIG POLKADOT TOPS
code : DRESS-038

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 28 Inch
Bahu : Can stretch from 14 Inch until 16 Inch
Dada : Minimum 34 Inch, Maximum 40 Inch
Pinggang : Minimum 25 Inch, Maximum 32 Inch
Pinggul : Minimum 30 Inch, Maximum 38 Inch

Color : Blue
Material : Cotton.
Size : Free Size (But only fits person from S to L size)

Sold Out!

Status Availability : Sold to Za, Lin



RICH PINK ROSES TOPS
code : DRESS-039

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 30 Inch
Dada : Minimum 30 Inch, Maximum 34 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch
Pinggul : Minimum 30 Inch, Maximum 36 Inch

Color : Pink
Material : Chiffon.
Size : Free Size (But only fits person from S to M size)

Status Availability :  Available!


PLAIN CASUAL DRESS
code : DRESS-040

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 32 Inch
Bahu : 14 Inch
Dada : Minimum 32 Inch, Maximum 36 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch
Pinggul : Minimum 34 Inch, Maximum 40 Inch

Color :Purple
Material : Cotton.
Size : Free Size (But only fits person from S to L size)

Sold Out!

Status Availability : Sold to Huda , Salina



BUTTON TANK TOPS
code : DRESS-041

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 34 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 36 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch
Pinggul : Minimum 30 Inch, Maximum 36 Inch

Color :Mustard
Material : Knitted
Size : Free Size (But only fits person from S to M size)

Status Availability :  Available and stock limited




 

PRINTED LONG TOPS
code : DRESS-042

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 31 Inch
Bahu : 14 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 36 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch
Pinggul : Minimum 32 Inch, Maximum 36 Inch

Color :Black and White
Material : Cotton
Size : Free Size (But only fits person from S to smaller L size)

Status Availability :  Available and stock limited


 
 
SOFT LACE DRESS
code : DRESS-043

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 26 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 38 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 30 Inch
Pinggul : Minimum 32 Inch, Maximum 40 Inch

Color :Black and White
Material : Cotton and lace
Size : Free Size (But only fits person from S to smaller XL size)

Status Availability :  Sold Out!

 


 

BATWING PRINTED DRESS
code : DRESS-046

Price : RM40 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 26 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 38 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 30 Inch
Pinggul : Minimum 32 Inch, Maximum 40 Inch

Color :Cream
Material : Cotton
Size : Free Size (But only fits person from S to smaller L size)

Status Availability :  Sold Out!


BATWING PINK SHIRT
code : SHIRT-008

Price : RM45 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 26 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 36 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch
Pinggul : Minimum 32 Inch, Maximum 38 Inch

Color :Pink
Material : Cotton
Size : Free Size (But only fits person from S to smaller L size)

Status Availability :  Available and stock limited
 


LACE SHORT CARDI
code : CARDI-009

Price : RM25 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 21 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 34 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch

Color :Brown
Material : Cotton and Lace
Size : Free Size (But only fits person from S to M size)

Status Availability :  Available and stock limited


LACE SHORT CARDI
code : CARDI-010

Price : RM25 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 21 Inch
Dada : Minimum 28 Inch, Maximum 34 Inch
Pinggang : Minimum 22 Inch, Maximum 28 Inch

Color : Milky White
Material : Cotton and Lace
Size : Free Size (But only fits person from S to M size)

Status Availability :  Available and stock limited



TAPERED PANTS
code : PANTS-001

Price : RM58 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 34 Inch
Pinggang : Maximum 27
Pinggul : Maximum 36 Inch
Ukur lilit peha : 20 inch

Color :Khakis
Material : Cotton
Size : Free Size (But only fits person from S to smaller L size)

Sold Out!

Status Availability : Sold to Suhana, Elia, Sharifah



PROMOSI! Dengan setiap mana mana pembelian dress atau seluar,  anda boleh beli belt ini dengan harga RM10 sahaja! :)


BELT
code : BELT-001

Price : RM17 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 30 Inch

Sold Out!

Status Availability :  Sold to Cla, Sharifah



TAPERED PANTS
code : PANTS-002

Price : RM58 (Free Postage)

Ukur Lilit:

Panjang : 34 Inch
Pinggang : Maximum 27
Pinggul : Maximum 36 Inch
Ukur lilit peha : 20 inch

Color :Black
Material : Cotton
Size : Free Size (But only fits person from S to smaller L size)

Sold Out!

Status Availability :  Sold to Nur , Zaza



 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress