Order Form Chantek

Name:
Email Address:
Address :
Item(s) :
Contact Number :
Preferred Bank : Maybank
CIMB
BSN
RHB
Bank Islam
Western Union

Wednesday, July 28, 2010

Batch 11 : Bags dan leggings

Posted by chantekdress at 12:55 PM 5 comments
Salam semua.. Okay kali ni ada leggings dan beg. Chantek chantek belaka.. Leggings ni kalau pakai dengan dress atau tshirt labuh dan longgar tu, memang chantek lah! Okay kat sini miss chantek nak bagi beberapa tips kalau nak pakai leggings..
  1. Kalau pakai legging warna cerah, make sure anda semua pakai dengan baju yang warna gelap. Kalau pakai leggings gelap, pakailah dengan baju warna cerah.
  2. Kalau peha besar, digalakkan pakai leggings yang warna gelap.
  3. Pastikan baju tu tutup pinggul. Boleh cuba dengan dress yang chantek jual ni.. Sebab dress2 kami banyak yang tutup punggung. Elakkan pakai baju ketat. Bukan apa, kalau pakai baju ketat dan tak tutup punggung, nanti banyak pulak orang yang ikut kamu.. Huhu.. Kalau nak jugak pakai baju ketat dan tak tutup punggung, better pakai jeans atau skirt.. Yang tu lebih selamat.
  4. Last sekali, kalau nak nampak macam ala-ala bohemian atau kasual, pakai je dengan kasut flat shoes atau wedges. Chantek percaya, mesti dalam koleksi korang akan ada jugak 1 kasut wedges. Then kalau nak nampak glemerrrr, pakai la leggings dengan kasut tumit tinggi.




LEGGINGS



LEGGINGS YANG CHANTEK

RM20
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Strechable Cotton
Size : Its free size. Best fits S until smaller XL

ALL SOLD OUT!

Brown Leggings (Sold to Norhedah, Sal)
Grey Leggings (Sold to Farahiyah, Norhedah)
Black Leggings (Sold to LR, Diana, Sue, Norhedah, Hana, Farah Sherr, Adlina )

Promotions! Beli leggings dengan mana- mana dress, dapat harga RM17 satu!




BEG CHANTEK A



boleh jugak buat beg silang

BEG CHANTEK A

RM40
(FREE POSTAGE!!!)
Material Bag : PVC
Warna : Mustard/Kuning Gelap


Beg Chantek A - Code SL1 (Sold to Juliana)



bahagian dalam

BEG CHANTEK A


RM40
(FREE POSTAGE!!!)
Material Bag : PVC
Warna : Grey

Sold Out!

Beg Chantek A - Code SL2 (Sold to Iylia)




BEG CHANTEK B


Beg ni dia tali cerut. Cantik!


Boleh jugak di buat beg galas.. atau bagpack.


atau boleh jugak buat beg silang atau galas tepi...


BEG CHANTEK B

RM43
(FREE POSTAGE!!!)
Material Bag : PVC dan kain
Warna : Grey dan Hitam

Sold Out!

Beg Chantek B - Code KK1 (Sold to Naem)



BEG CHANTEK B

RM43
(FREE POSTAGE!!!)
Material Bag : PVC dan kain
Warna : Hijau gelap dan Putih

Sold Out!

Beg Chantek B - Code KK2 (Sold to Nana)



Yang ni lain sikit dengan Beg B. Bezanya pada penutup beg dan zip kat depan beg tu..
Yang lain sama saja.


BEG CHANTEK C

RM43
(FREE POSTAGE!!!)
Material Bag : PVC dan kain
Warna : Merah dan Putih

Sold Out!

Beg Chantek C - Code KL1 (Sold to Siti Hajar)




To Order, Please fill in the form.

Love,
misschantek




Wednesday, July 21, 2010

Batch 10 : Flower Dress Chantek

Posted by chantekdress at 11:38 AM 3 comments


POLKA DOT SUN DRESS





BLACK POLKA DOT SUN DRESS

RM26
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Cotton
Size : Its free size. Best fits S until smaller XL
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 42 inch
Pinggang =
Maximum 34 inch
Punggung = Maximum 43 inch
Panjang dress = 24 inch atau 61 cm

SOLD OUT!

Black Polka dot Sun Dress (Sold to Diana, Norbaizura)



RED POLKA DOT SUN DRESS

RM26
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Cotton
Size : Its free size. Best fits S until smaller XL
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 42 inch
Pinggang =
Maximum 34 inch
Punggung = Maximum 43 inch
Panjang dress = 24 inch atau 61 cm

SOLD OUT!

Red Polka dot Sun Dress (Sold to Lia, Syawalrina)






VINTAGE FLOWER DRESS A



VINTAGE FLOWER DRESS A

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Viscose Cotton
Size : Its free size. Best fits S until smaller XL
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 42 inch
Pinggang =
Maximum 34 inch
Punggung = Maximum 43 inch

Panjang dress = 29 inch atau 74 cm

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress A - Code VA1 (Sold to Diana,Sold to Hamisafiza)



VINTAGE FLOWER DRESS A

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Viscose Cotton
Size : Its free size. Best fits S until smaller XL
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 42 inch
Pinggang =
Maximum 34 inch
Punggung = Maximum 43 inch

Panjang dress = 29 inch atau 74 cm

Vintage Flower Dress A - Code VA2 (1 Available)





VINTAGE FLOWER DRESS B


Untuk dress vintage flower dress B, ada getah kat bahagian dada




VINTAGE FLOWER DRESS B

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 40 inch

Panjang dress (dari bahu) = 30 inch atau 76 cm
Warna bunga : Kelabu cair

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress B - Code VB1 (Sold to Mas)






Boleh jugak pakai dengan inner


VINTAGE FLOWER DRESS B

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 40 inch

Panjang dress (dari bahu) = 30 inch atau 76 cm
Warna bunga : Merah dan pink

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress B - Code VB2 (Sold to Yuyui Aiyien)




VINTAGE FLOWER DRESS B

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 40 inch

Panjang dress (dari bahu) = 30 inch atau 76 cm
Warna bunga : Merah dan pink

Vintage Flower Dress B - Code VB3 (Reserved to Saifatul)







VINTAGE FLOWER DRESS C


Untuk dress vintage flower dress C, ada getah kat belakang dan getah di bawah paras pinggang.


Contoh model pakai dengan inner

Contoh pakai dengan belt

VINTAGE FLOWER DRESS C

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Putih dan peach

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress C - Code VC1 (Sold to Noorfeti)




VINTAGE FLOWER DRESS C

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Cream

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress C - Code VC2 (Sold to Mas)




VINTAGE FLOWER DRESS C

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Putih dan peach

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress C - Code VC3 (Sold to Yuyui Aiyien)




VINTAGE FLOWER DRESS C

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Merah dan pink

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress C - Code VC4 (Sold to Yuyui Aiyien)


Contoh kalau pakai dengan long cardigan


VINTAGE FLOWER DRESS C


RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Pink

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress C - Code VC5 (Sold to Roslinda)



VINTAGE FLOWER DRESS C

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits S until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Coklat dan putih

SOLD OUT!

Vintage Flower Dress C - Code VC6 (Sold to Noorfeti)









KIMONO FLOWER DRESS A


Kimono dress ni kena pakai inner. Sebab bahagian dada tak ada lining,
Lining start after dada.

Dress ni sesuai sangat kalau pergi kerja atau jalan2 dengan yang tersayang.
Sebab dress ni sopan sangat.. :)



KIMONO FLOWER DRESS

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits M until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Merah dan Oren
Warna tanah : Coklat

SOLD OUT!

Kimono Flower Dress - Code KF1 (Sold to Hamisafiza)



KIMONO FLOWER DRESS

RM35
(FREE POSTAGE!!!)
Material dress : Chiffon with lining
Size : Its free size. Best fits M until L
Ukur lilit : -
Dada =
Maximum 40 inch
Pinggang =
Maximum 33 inch
Punggung = Maximum 42 inch

Panjang dress (dari bahu) = 31 inch atau 79 cm
Warna bunga : Pink dan Oren
Warna tanah : Putih

SOLD OUT!

Kimono Flower Dress - Code KF2 (Sold to Fazliza)



To Order, Please fill in the form.


Love,
misschantek



 

Copyright © 2011 Design by Chantek Dress